Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oštro osuđuje govor mržnje HDZ-ovog saborskog zastupnika Steve Culeja

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oštro osuđuje govor mržnje HDZ-ovog saborskog zastupnika Steve Culeja koji je napao zastupnika 12 nacionalnih manjina i člana Kluba zastupnika HNS-a Veljka Kajtazija na njegovoj Facebook stranici.

Poručivši Kajtaziju da „laže kao srpski cigan“ i da „iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja Hrvata“ Culej je uvrijedio romsku i srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj te doveo u pitanje čast i ugled Veljka Kajtazija osobno.

HNS oštro osuđuje bilo kakav govor mržnje i obračun na vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti, koji imaju za cilj širenje netrpeljivosti i prikupljanje jeftinih političkih bodova uoči nadolazećih izvanrednih parlamentarnih izbora. Osuđujemo i bilo kakav oblik ekstremizma, koji je najviše dobio maha, kao što je vidljivo i u ovom slučaju, u posljednjih osam mjeseci, dolaskom HDZ-a i Mosta na vlast.

Pozivamo novog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića da se ogradi od svog člana i njegovih zastrašujućih poruka te se pitamo je li to taj novi HDZ o kojem priča ili je sva njegova retorika o vjerodostojnosti tek mrtvo slovo na papiru.

Također, pozivamo mjerodavne institucije da žurno reagiraju i procesuiraju ovakav govor mržnje koji je nedopustiv.

Izvor: Hrvatska Narodna Stranka

🔥0