Slavonski Brod: U romskome naselju održano sportsko druženje

Foto: Čedo Todorović

Autor: Romski Portal/Čedo Todorović

Slavonski Brod – Uoči nogometne utakmice Hrvatska – Portugal koja se odigrala u subotu 25. lipnja, u romskome naselju Mjesnog odbora “Josip Rimac”, održano je druženje uz sportske aktivnosti. Renato Stojanović i njegov brat Željko Stojanović, već dugi niz godina su poznati mladi romi koji sa sportom razbijaju predrasude. Tako su organizirali druženje uz nogomet, u kojemu su učestvovale oko 12 ekipa, od koje je jedna bila ženski tim. Nogometno druženje je održano na neformalnom i neuređenom tzv. velikom igralištu u romskome naselju.

“Naš cilj je da mlade rome pridobijemo da se bave sportom i da se maknu sa “ulica” i da se ne bave lošim stvarima kao konzumiranje marihuane i alkohola. Nažalost dosta mladih roma je počelo konzumirati marihuanu, te se bojimo da ne počnu sa teškim drogama. Želja nam je da se ovo naše neformalno i neuređeno igralište uredi. Da bude ograđeno, da imamo golove, svlačionicu i sve što slijedi jedno nogometno igralište. U postupku smo registracije udruge koja će se baviti mladima i sportskim aktivnostima. Ja i moj brat se dugi niz godina bavimo sportom, to jest nogometom, a ja sam i jedno vrijeme bio boksao za Posavina Kuna. U subotu smo imali 12 ekipa od koje je jedna ekipa bila ženski tim. Imali smo limače, pionire i seniore. 02 i 03. srpnja čemo se uključiti u sportskim aktivnostima koje će se održati na NK Amater. Imati čemo 3 ekipe, limače, male pionire i žensku ekipu. Ovim putem se još zahvaljujem roditeljima iz naselja koji su nas podržali u subotu”, rekao je Renato Stojanović za Romski Portal.

9226 false false true false true true false auto false ease-in-out 300 false 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%
2