Natječaj za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja psihosocijalne potpore

Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za prijavu prijedloga programa iz područja psihosocijalne potpore u svrhu traženja financijske potpore iz dijela prihoda od igara na sreću za 2016. godinu.

Opći cilj ovog natječaja je doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja stanovništva u Republici Hrvatskoj. Specifični ciljevi ovog natječaja su unaprjeđenje psihičkog i tjelesnog zdravlja osoba oboljelih od malignih, kroničnih nezaraznih, rijetkih i zaraznih bolesti (bolesti srca i krvnih žila, dijabetes, područje virusnih hepatitisa, spolno-prenosive bolesti) te unaprjeđenje zdravlja ranjivih skupina kroz potporu udrugama u provođenju programa koji pridonose psihosocijalnoj potpori oboljelima od malignih, kroničnih nezaraznih, rijetkih i zaraznih bolesti.

U okviru ovog natječaja podržati će se programi udruga koje djeluju na području zdravlja u Republici Hrvatskoj u slijedećim prioritetnim područjima:

a.    psihosocijalna potpora oboljelima od malignih bolesti
b.    psihosocijalna potpora oboljelima od kroničnih nezaraznih, rijetkih i zaraznih bolesti te unaprjeđenje mentalnog zdravlja i zdravlja ranjivih skupina

Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 4.000.000,00 kuna., dok je najmanji iznos koji se može zatražiti i odobriti za jednu godinu provedbe programa 50.000,00 kuna a najveći 500.000,00 kuna.

Rok za prijavu na natječaj je 30 dana od dana objave, zaključno sa 20. srpnja 2016. godine.

Cjeloviti tekst natječaja s pripadajućom dokumentacijom dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva zdravlja.

Izvor: Ministarstvo zdravlja

🔥0