Kajtazi: Nitko mi nije nudio nikakvu funkciju

Foto: N1

Zastupnik nacionalnih manjina u Saboru Valjko Kajtazi komentirao je danas političko stanje u državi kazavši da ne zna kako će Klub zastupnika manjina glasovati kad je u pitanju glasovanje o povjerenju premijeru Oreškoviću.

Bliži se četvrtak i moguće je da na dnevnom redu bude opoziv premijera Oreškovića. Kakav je stav Kluba nacionalnih manjina?

Stav zasad ne znam. Dogovorili smo se za skori sastanak. Kad je pitanje romska i još 11 nacionalnih manjina koje zastupam pozivam, vas na sastanak koji smo sazvali. Sve odluke koje sam donio, donio sam sa zajednicom i 11 nacionalnih manjina. Držat ću se odluke koju donosemo.

Hoće li Klub nacionalnih manjina imati jedinstven stav?

Ne mogu reći jer ne znam.

Jeste li raspravljali o raspuštanju Sabora?

Nismo o tome razgovarali u petak.

Je li jedan od uvjeta da uđete u eventualnu novu Vladu odlazak ministra Hasanbegovića?

Ne. Nismo o tome raspravljali.

Mislite li da je on poželjan u Vladi?

Moje mišljenje je da izuzetno cijenim i poštujem što je Hasanbegović napravio, a to je odlazak u Jasenovac, a poslije toga je posjetio romsko groblje. Na mene je ostavio veliki dojam.

Je li vas netko iz HDZ-a kontaktirao i ponudio vam funkciju?

Ako mislite u zadnjih 6 mjeseci nitko, ako mislite zadnjih tjedna dana također nitko.

Je li vas netko kontaktirao u vezi s raspuštanjem Sabora?

Ja bih volio da je netko mene kontaktirao, ali nije nitko. Čekam da me netko kontaktira već 6 mjeseci – ne samo za ovo nego i rješavanje pitanja Roma. Ona Vlada koja će najviše dati Romima ta će uvijek imati moju potporu, a zasad ne vidim neku koja čini za Rome.

Izvor: N1

1