Slavonski Brod: Danas službeno otvoreno novo, moderno dječje igralište u romskome naselju

Foto: Slavonski-brod.hr

Slavonski Brod – Grad Slavonski Brod i UNICEF danas su otvorili moderno dječje igralište u naselju Josip Rimac, koje su zajednički izgradili i opremili s ciljem da djeci na ovom gradskom području bude osigurano mjesto za igru, rekreaciju i druženje. Novo igralište nastavak je suradnje na programu za uspješnije uključivanje ranjivih skupina djece u osnovnu školu „Krenimo zajedno“, koja od ove godine uključuje i predškolski odgoj i obrazovanje za djecu romske nacionalne manjine u Područnoj školi Jelas. O zajedničkim aktivnostima za dobrobit najranjivije djece na otvaranju su govorili Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, i Milan Mitrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Slavonskog Broda.

Grad Slavonski Brod je osigurao pripremu terena, infrastrukturu za opremanje, rasvjetu i održavanje, a UNICEF je u opremanje igrališta uložio 100 tisuća kuna. Kako bi se osigurala briga o igralištu igrališta, ali i drugim potrebama obitelji na ovom gradskom području Grad će zaposliti dva “Asistenta za komunalna pitanja u naselju”. Izgradnja igrališta vezana je uz projekt izgradnje Društvenog centra, a kao podršku na putu ka u ostvarenju tog cilja UNICEF osigurava edukaciju o apliciranju za sredstva iz fondova Europske Unije u koju su uključeni predstavnici romske zajednice i OŠ „Hugo Badalić“.

„Kao grad –prijatelj djece, već godinama sustavno radimo na stvaranju što kvalitetnijih uvjeta života za svu djecu s područja grada s posebnim naglaskom na onu koja se nalaze u najranjivijoj skupini. Upravo zato već godinama razvijamo uspješnu suradnju s UNICEFOM kroz različite projekte, bilo da je riječ o predškolskom obrazovanju, uključivanju što većeg broja djece pripadnika romske nacionalne manjine u sustav obveznog osnovnog obrazovanja ili ovakvom novom, modernom dječjem igralištu kakvog je do sada nedostajalo u Naselju Josip Rimac“, naglasio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

„Sva djeca trebaju imati jednake mogućnosti za učenje i razvoj kroz igru i druženje s vršnjacima bez obzira na naselje u kojem odrastaju. Zadovoljstvo nam je što su naša zajednička ulaganja u bolji početak školovanja nedavno proširena i predškolom u područnoj školi Jelas, a danas zajednica dobiva još jedno mjesto koje će donijeti više dječjih osmjeha. Vjerujemo da je ovo teren na kojem ćemo nastaviti graditi prilike za bolju budućnost djece iz najranjivijih obitelji“, poručila je predstojnica ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Izgradnja igrališta jedna je od zajednički aktivnosti za djecu i obitelji na području Slavonskog Broda. Uz program „Krenimo zajedno“ i podršku djeci izbjeglicama i migrantima u prihvatnom centru, UNICEF je donirao opremu udomiteljskim obiteljima s najmlađom djecom te osigurao opremu i edukaciju za odjel neonatologije u rodilištu, kojem je ove godine ponovno obnovljen status „Rodilište-prijatelj djece“. Također, UNICEF podržava provedbu radionica za roditelje predškolske djece i djece s teškoćama Rastimo zajedno i Rastimo zajedno plus, rad grupa za potporu dojenju te dodatnu edukaciju stručnjaka koji rade s djecom u pravosudnom sustavu na području Brodsko-posavske županije.

Izvor: slavonski-brod.hr

8438 false false true false true true false auto false ease-in-out 300 false 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%
1