Poziv na prijave na trening i mentorsku podršku

GONG poziva na prijavu na jednodnevni trening  Inovativne strategije namicanja sredstava – diverzifikacija i privatni izvori uz mogućnost naknadne mentorske podrške.

Radionice će se održati u Osijeku 23. svibnja, Splitu 25. svibnja, Rijeci 31. svibnja, Čakovcu 1. lipnja i Zagrebu 3. lipnja 2016.

Radionice su usmjerene na  organizacije civilnog društva aktivne području promocije i zaštite ljudskih prava svih generacija (politička, socijalna i ekonomska prava, zaštita okoliša, zaštita javnih dobara i održivi razvoj) te u odnosu na potrebe širokog spektra društvenih skupina izloženih diskriminaciji i marginalizaciji (osobe s invaliditetom, LGBTIQ osobe, nacionalne manjine, žene, mladi, siromašni itd.). Cilj je radionice i naknadne mentorske podrške unaprijediti kapacitete organizacija u namicanju sredstava iz različitih izvora financiranja, u strateškom komuniciranju s građanima, lokalnom zajednicom i poslovnim sektorom, a sve u svrhu veće održivosti i neovisnosti djelovanja.
Svi zainteresirani trebaju da utorka 17. svibnja  do 17h poslati ispunjene prijavnice, na adresu marina@gong.hr (pozivno pismo i prijavnica u prilogu).

Svi prijavljeni dobit će povratnu informaciju u srijedu 18. svibnja do 14h, a sve primljene organizacije dobit će i link na ankete za samoprocjenu koje je potrebno ispuniti uoči treninga.

Voditelj radionice i mentor je Mladen Majetić, iskusan konzultant u strateškom planiranju, programskom i upravljačkom razvoju nevladinih organizacija te opsežnih razvojnih programa, s direktnim aktivističkim iskustvom u razvoju zagovaračkog programa i članske baze udruge Franak.

Uvjeti prijave:

  • Prijaviti se mogu organizacije civilnog društva  aktivne u području promocije i zaštite ljudskih prava svih generacija (politička, socijalna, ekonomska prava, zaštita okoliša, zaštita javnih dobara).
  • Sudjelovanje na radionici se ne plaća, ali je uvjet za sudjelovanje  ispunjavanje pripremnih anketa samoprocjene nakon prijave, a prije pohađanja radionice.
  • Organizacije na radionicu trebaju prijaviti po 2 osobe iz iste organizacije, i to osobe koje imaju odgovornost za vođenje programa i/ili projekata, namicanje sredstava i financijsko upravljanje i vođenje  organizacije u cjelini.
  • Organizacije trebaju biti zainteresirane za konkretna poboljšanja vlastitih strategija i praksi namicanja sredstava.
  • U slučaju viška prijava u odnosu  na broj slobodnih mjesta (16 osoba odnosno 8 organizacija po radionici) prilikom odabira uzet će se u obzir djelokrug i razina motivacije pojedine organizacije.

Ovu obuku organiziramo u okviru projekta „Filantropija za ljudska prava“ koje provodi GONG u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, Documentom i rumunjskom Zakladom za razvoj civilnog društva, uz financijsku potporu EEA Grants koju administrira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a uz velikodušnu organizacijsku podršku Volonterskog centra Osijek, zaklade Slagalica, udruge MOST; udruge MI, udruge SMART i ACT grupe.

1