Srbija: u Leskovcu održan romski bal

Autor: Čedo Todorović
Foto: Alo.rs
Srbija – U Leskovcu, na jugu Srbije je 21. sijećnja održan je 35 tradicionalni Romski bal koji je tijesno povezan sa romskim praznikom Vasilica. Romski bal je trajao do jutarnjih sati uz igru i pjesmu kako navodi srpski medijski portal alo.rs.

Na tradicionalnom romskom balu je i održano natjecanje titule miss i mister juga. Za miss Juga je proglašena petnaestogodišnja srednjoškolka Leontina Veselinović, dok je titulu mister Juga osvojio osamnaestogodišnjak Crna Kobr Šabanović.

– Sada znam da sam i službeno lijepa. Prošle godine bila sam prva pratilja, a ove godine su me nagovorile drugarice da se prijavim za natjecanje u posljednjem trenutku – priča uzbuđena djevojka, koja je titulu osvojila u konkurenciji 11 ljepotica iz skoro svih mjesta sa juga Srbije.

Misica s juga Srbije sanja, inače, da što prije napusti rodni grad i Srbiju.

– Čim završim Kemijsku školu, idem kod tetke u Belgiju. Tamo imam mnogo više mogućnosti za neki bolji život nego ovdje – povjerila se najljepša Romkinja.

Crna Kobra Šabanović nije imao konkurenciju među sedam natjecatelja. Ovaj mladić će na proljeće završiti Školu za tekstil i dizajn i već razmišlja o biznisu u gradu na Veternici.

– Želja mi je da otvorim svoju firmu, da se bavim interijerom … Još neću da se ženim, ima vremena – kaže mister večeri kroz osmijeh.

🔥1