Slavonski Brod: Najava izgradnje dječjeg igrališta u romskome naselju

Foto: Portal grada Slavonskoga Broda

Autor: Čedo Todorović

Slavonski Brod – Najavom izgradnje modernog dječjeg igrališta u Romskom naselju, Grad Slavonski Brod i UNICEF danas su u Velikoj vijećnici obilježili godinu dana od početka programa „Krenimo zajedno“ koji završava krajem ove godine. O suradnji Slavonskog Broda i UNICEF-a u provedbi aktivnosti za najranjiviju djecu govorili su Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, Irena Čugura Čerić, ravnateljica OŠ „Hugo Badalić“ te Milan Mitrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Slavonskog Broda.

Programom „Krenimo zajedno“ UNICEF, Pučko otvoreno učilište „Korak po Korak“, OŠ „Hugo Badalić“ i predstavnici romske nacionalne manjine, uz podršku Grada, u proteklih su godinu dana okupili ključne dionike lokalne zajednice i roditelje, s ciljem uspješnijeg uključivanja romske i druge djece iz socijalno ugroženih obitelji u osnovnu školu.

Kao dio programa „Krenimo zajedno“, nastala je i ideja o postavljanju modernog dječjeg igrališta vrijednog oko 100.000,00 kuna koje će opremiti UNICEF, dok će Grad osigurati pripremu terena, infrastrukturu za opremanje, rasvjetu i održavanje igrališta. Igralište će se nalaziti uz lokaciju budućeg Društvenog doma u Naselju Josip Rimac, gdje živi velik broj romskih obitelji. Kako je na današnjoj konferenciji za medije naglasio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, ukupna vrijednost projekta izgradnje Društvenog doma u Romskom naselju, površine oko 550 m2, iznosi oko 3,2 milijuna kuna, a projekt je trenutno u fazi izdavanja građevinske dozvole. Društveni dom će se sastojati od ureda, prostora za udruge, igraonice, male i višenamjenske dvorane, prostora za pripremu hrane te poslovnog prostora. Uz dvorane je predviđena dijelom natkrivena terasa, a glavni ulaz će biti prilagođen osobama s invaliditetom. Također uz Društveni dom je planirana i izgradnja pristupne pješačke staze u Romskom naselju.

Više na portalu grada Slavonskoga Broda.

 

🔥0