U romskom naselju Slavonskoga Broda, postavljeni uredski kontejneri

Autor: Čedo Todorović
Foto: Čedo Todorović

Danas u romskome naselju Slavonskoga Broda su postavljena tri uredska kontejnera za društvene namjene, radionice sa djecom, te ambulanta za djecu i mjerenja šečera i tlaka. Mještani romskoga naselja sa velikim oduševljenjem dočekali uredske kontejnere, te zahvaljuju Saborskome zastupniku Veljku Kajtaziju.

Predsjednik Udruženja Roma “Ludari” Rumunjskog porijekla, Robert Radić koji je bio prethodni predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, te Milan Mitrović, aktualni predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine grada Slavonskoga Broda, zahvaljuju Saborskome zastupniku Veljku Kajtaziju što je osigurao tri uredska kontejnera, i gradu Slavonskome Brodu na osiguranju novčanih sredstava za izradu betonske podloge za uredske kontejnere. Grad Slavonski Brod će osigurati da uredski kontejneri imaju struju i vodu za korištenje. Osim osiguranih uredskih kontejnera, Saborski zastupnik Veljko Kajtazi, je osigurao novčana sredstva za izradu autobusnih nadstrešnica, te legalizaciju objekata u romskome naselju. Grad Slavonski Brod je osigurao izradu betonskih podloga za dve autobusne nadstrešnice.

Osim u Slavonskome Brodu, danas su i u Sisačko-moslavačkoj županiji, u romskome naselju Capraške poljane, Sisak, postavljeni uredski kontejneri, dok su jučer 14.10, uredski kontejneri postavljeni u Međumurskoj županiji u romskim naseljima, Pribislavec, Parag Orehovica i Sveti Đurđ.

1