Srbija: Bombom na troje djece zbog kapije

Foto: promo (Htjeli da mu sruše kamenu ogradu)

U Romskom naselju kod Apatina, sinoć oko 22 sata, Mirko Oršoš (63) bacio je bombu iz svoje kuće kada su tri maloljetna osoba počela mu urušavaju ogradu od cigala koju je gradio ispred svoje kuće.

Nakon eksplozije bombe ozlijeđena su dva maloljetnika PD (16) i Đ. D. (14) i djevojčica M. J. (15). Hitna pomoć je ozlijeđene prebacila u somborsku bolnicu, a djevojčica je zbog ozljede trbuha prebačena u Novi Sad. Detonacija je odjeknula cijelim naseljem, u kojem se u komšiliku odvijala svadba.

Svadba je prekinuta kad se čula detonacija. Kuće su se tresle. Cijelim naseljem se odmah slučaj pročuo. Komšijinu kuću djeca su često na razne načine skrnavila. Krala su mu iz vrta. Živio je sam, volio je ribolov – priča komšija Mirka.

U susjedstvu stanuje Marija Petrović, kaže da je njen susjed Mirko jučer počeo zida tu ogradu oko kuće, koju su maloljetnici dijelom srušili.

– Ja živim također sama. Djeca su mi u inozemstvu. Moja kapija je bila isto meta napada maloljetne djece. Mislim da je to obijest djece, koja ne znaju za sve posljedice. Za mog komšiju ne mogu reći ništa. Ne želim reći bilo što i ne znam odakle mu bomba – kaže prva susjeda. Ona dodaje da se napad na kuću njenog prvog komšije jučer nije dogodio prvi put, ai da su djeca više od godinu dana lupala na njegovoj kući što su stigla, te da su roditelji prvi morali reagirati.

Izvor:

http://www.alo.rs

0