Ministarstvo zdravlja je organiziralo prvu radionicu “Izgradnja kapaciteta administracije hrvatskog zdravstva u pripremi za period nakon ulaska u EU”

Autor: Čedo Todorović

Foto: Čedo Todorović

Ministarstvo zdravlja u suradnji sa wyg savjetovanje je organiziralo radionicu “Izgradnja kapaciteta administracije hrvatskog zdravstva u pripremi za period nakon ulaska u EU”. Radionica se održava u Osijeku u prostorijama KBC Osijek. Radionica se održava u dva modula. Prvi modul traje od 24-28.08.2015 godine, a drugi modul će se održati od 07-11.09.2015 godine.

Prvi dio Modula zadržava teorijski dio o Europskom socijalnom fondu i Europskom fondu za regionalni razvoj, analizu dionika, analiza problema, izrada stabla problema, izrada stabla ciljeva, te izradi logičke matrice, čime će se završiti prvi dio radionice.

Na radionici prisustvuju Gradsko društvo Crvenog Križa iz Osijeka sa projektnim prijedlogom “Živimo zajedno – izazovi prekomjerne tjelesne težine”, Udruga “Za zdravo i sretno djetinjstvo” iz Bjelovara sa projektnim prijedlogom “Prijatelj Dojenja”Romski Kulturni Centar iz Siska i Udruženje Roma “Ludari” Rumunjskog porijekla iz Slavonskoga Broda, sa projektnim prijedlogom “Medijator u zdravstvu”.

Da bi se poboljšalo i unaprijedilo zdravlje romske zajednice u Slavonskome Brodu i Sisku, potrebno je uvesti medijatore u zdravstvu u suradnji s patronažnom službom Domova Zdravlja da bi se osigurala kvaliteta i dostupnost zdravstvene skrbi.

« od 22 »
🔥5