HNK Rijeka u suradnji sa udrugom mladih Roma “Romska budučnost” iz Rijeke organiziraju romsku koreodramu pod nazivom RUKELI

Autor: Čedo Todorović

HNK Rijeka u suradnji sa udrugom mladih Roma “Romska budučnost” iz Rijeke je objavila u facebook grupi kako organiziraju romsku koreodramu pod nazivom RUKELI, predstavu koja se izvodi sa hrvatskim titlovima, povodom obilježavanja Međunarodnog dana sječanja na romske žrtve logora 2.svjetskog rata u Jasenovcu (Uštica), koje se obilježava 02 kolovoza.

Predstavu izvodi njemački Theater TKO Köln / Theater Kokotovic – Osman.

Predstava će se održati 02 srpnja u 21:30. Mjesto održavanja predstave je Tower Center Rijeka, garaža 5b.

Cijena karte: 20,00 kn

O samoj koreodrami.

Predstava Rukeli priča je o sudbini njemačke sintske boksačke zvijezde Johanna Wilhelma Trollmanna u predstavi Rukelija. Mlad, zgodan, uspješan i popularan Rukeli 1933. osvaja naslov njemačkog boksačkog prvaka u poluteškoj kategoriji , nacisti mu oduzimaju naslov, zakazuju novu borbu te mu prijete da mora promijeniti svoj boksački stil ili će izgubiti titulu. Na dan borbe, Rukeli, romskog podrijetla, dolazi prekriven brašnom i ofarbanom plavom kosom.
Priča je to o istinskom prijateljstvu između Hansa i Rukelija koje nije smjelo postojati u vrijeme nacista. Budući da su progoni Sinta i Roma u Njemačkoj dramatično rasli, mladi Rukeli također završava u logoru gdje na kraju biva i ubijen.

Pozivaju sve građane na predstavu.

[bha size=’760×80′ variation=’01’ align=’aligncenter’]

0