Ljudi Pomozite- Dječak (15) spava na ulicama Brćkog: Mama mu umrla, otac ga otjerao (FOTO)

Dječak B.H. (15) trenutno živi na glavnom gradskom šetalištu Ulica Bosne Srebrene u Brčkom, u jednom od lokala koji nisu u funkciji, a u koji ulazi kroz razvaljeni prozor ulazi.

Tu živi već šest mjeseci. U više navrata putem svog FB profila, ali i putem medija, ovaj dječak je apelovao na sve ljude dobre volje da mu pomognu, jer osm što spava na betonu, i pokriva se jaknom, hrani se ako mu neko od dobrih građana nešto kupi.
– Hrane me gazde lokala, ja im ponešto uradim. Nisam u sukobu sa zakonom i nikad ništa ne bih ukrao. Otac mi je rekao idi iz kuće dosta si bio kod mene, živio sam u Suljagića Sokaku MZ Broduša, a mati mi je umrla prije sedam godina. Imam dva brata u Tuzli, tamo žive, tamo mi je i mati ukopana, nakon saobraćajnog udesa. Obraćao sam se u Centar za socjalni rad Brčko, ali su rekli da mi ne mogu pomoći. Zna za mene cijelo Brčko, jer igram u FK “Dizdrauša”, lijevi bek sam. Volio bi da idem u školu i da imam da jedem, i da se okupam, ali nemam gdje. Kupam se kod trenera, on mi daje i odjeću. Zahvaljujem se svima koji su mi pomogli, ali teško je ovako ne bih nikom poželio – kaže B.F.

U Centru za socijalni rad Brčko distrikt BiH jutros doznajemo da su upoznati sa ovim slučajem, ali da je problem oko rješavanja njegovog pitanja vezan za njegovu evidnciju u matičnoj knjizi rođenih. Dječak nije upisan u Registar Brčko distrikt BiH.
Zvanične informacije od šefice Odjela za zdravstvo i socijalnu zaštitu Anđe Nikolić očekujemo. Do tada Apelujemo na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu ovom dječaku da se skloni sa ulice, da se uključe u akciju.

Dijete je Romske nacionalnosti i ne stidi se toga.

– Molim sve ljude da mi pomognu, i hvala svima koji su mi do sada pomagali. Ponavljam, nikom ne bih poželio ovo, ali izdržat ću, moram – poručio je B.H.

Izvor:

http://doznajemo.com

« od 5 »
🔥0