Počast kralju romske muzike “Prijatelji Šabanu” na nišavskom keju

Uvertira u ovogodišnji Nišvil džez festival i ove godine bit će besplatan glazbeni program “Prijatelji Šabanu” koji će biti održan 13. kolovoza na River stejdžu, odnosno u amfiteatru na keju.

Na koncertu posvećenom kralju romske glazbe Šabanu Bajramoviću, nastupiće sastav Romanen koji predvodi slijepi romski pjevač i harmonikaš Neno Ilijev, kojeg smatraju jednim od najboljih sljedbenika Šabana Bajramovića.

Nastupit i kubanski sastav s bazom u Nizozemskoj “Estudiantina ensemble”, rumunjski world music sastav “Zuralia Orchestra” i stalni dio ovog programa “Šaban Bajramović tribute band”. Kako navode organizatori, svi sastavi će u svoj repertoar uvrstiti obrade pjesama Šabana Bajramovića.

Direktor Nišvil festivala Ivan Blagojević navodi da program “Prijatelji Šabanu”, koji se održava po peti put, neće trajati dva dana, kao što je ranijih godina bila praksa, jer je došlo do “totalnog izostanka podrške kako državnih institucija, tako i nevladinog sektora i zaklada koje podržavaju integraciju Roma u društvene tokove “.

 

Izvor:

http://www.blic.rs

0