Susjed im zapalio kuću jer su mu djeca slučajno oštetila auto: Obitelji treba nam privremeni smještaj

Obitelji kojoj je susjed zapalio kuću kod Đakova pomogli su dobri ljudi. Borave kod rođaka. Ipak, čim svane, obitelj dolazi u dvorište izgorene kuće, jer kažu nam, svjesni su da ih je puno i ne žele nikome smetati

Dobili smo stvari potrebne za higijenu, nešto robe za dječicu, hranu, novce i želimo se od srca zahvaliti svima koji su nam pomogli, ne možemo opisati koliko nam to u ovim trenucima znači, govori obitelj Mihaljević kojoj je jedina želja pronaći privremeni smještaj dok ne obnove svoju kuću koju im je zapalio susjed jer su djeca slučajno ogrebala njegov auto.

Prošlo je već devet dana otkada je Aniti i Josipu susjed zapalio dom u Mrzovićima u blizini Đakova u kojemu su živjeli sa svojih šestero djece.

Dječak Josip tada je sjedio majci u krilu pred svojom izgorenom kućom i neutješno plakao, a tužni su bili i njegova braća i sestre- Josipa, Josip, Tomislav, Tina, Elvira i Ines.

Stvari iz njihove malene sobice, kuhinje i dnevnog boravka pretvorile su se u pepeo. Sve im je nestalo za trenutak pa i najdraže igračke, ali oni nam kažu, kako su im igračke najmanja briga, nekad će već imati nove.

Naime, susjed (22) zapalio je dom ove obitelji dok je ona u susjednom selu, Vrbici, slavila dolazak na svijet njihovog najmlađeg člana, malene Ines koja je stara svega nekoliko dana.

Dok se obitelj spremala za proslavu, djeca su se, kao i svakoga dana igrala na ulici te su u igri ogrebali susjedu auto. Obitelj se ispričala i rekla kako će platiti trošak, no susjed se ipak odlučio za osvetu.

Obitelj sada boravi kod Anitine sestrične u Kešincima.

Ipak, čim svane, obitelj dolazi u dvorište izgorene kuće, jer kažu nam, svjesni su da ih je puno i ne žele nikome smetati.

Autor: Helena Ludban
Izvor: 24sata.hr

🔥6