Podjela bijele tehnike u romskim naseljima Brodsko-posavske županije

Prošlog tjedna 17. listopada u sklopu godišnjeg programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine, u Brodsko-posavskoj županiji isporučena je bijela tehnika, točnije radi se o isporuci hladnjaka.

U romskome naselju u gradu Slavonskome Brodu tim putem je podijeljeno 6 hladnjaka, dok u romskim naseljima Bedem (Ivana Domca) i Gaj grada Nove Gradiške je podijeljeno 7 hladnjaka.

Vijeće Romske nacionalne manjine Brodsko-posavske županije se ovim putem zahvaljuje saborskome zastupniku Veljku Kajtaziju, na njegovoj požrtvovnosti za romsku nacionalnu manjinu, što je pokrenuo projekt Stambenog zbrinjavanja i unaprijeđenja životnih uvjeta pripadnika romske nacionalne manjine, Također zahvaljuju i Savezu Roma u R.H. “Kali Sara”, koji je provedbeni partner na ovome projektu i predsjednici gđi Suzani Krčmar, te svim suradnicima u R.H. koji daju sve od sebe da bi poboljšali životje uvjete romske manjine u Hrvatskoj.

Prije podjele hladnjaka, bila je podjela štednjaka, te će uskoro ići i podjela namještaja.

Ovaj se projekt provodi prvi puta, a obuhvaćeno je 888 romskih obitelji u Hrvatskoj. Zbog velikih potreba će se projekt nastaviti i sljedeće godine, a u planu je podjela građevinskog materijala koji će poslužiti za obnovu kuća.

Pocvodom rješavanja pitanja opskrbe električnom energijom u romskim naseljima diljem RH, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, te u dogovoru sa direktorom društva HEP ods, kreće se u projektu realizacije 176 priključaka u prvoj fazi. Suradnici Saveza Roma u R.H. “Kali Sara” su povodom tog pitanja za pripadnike romske zajednice iz Slavonskoga Broda, su Savezu Roma u R.H. “Kali Sara” dostavili popis od 18 osoba koji imaju rješenje o izvedenom stanju, te i svih ostalih osoba koji su još u fazi rješavanja legalizacije . Dana 17 listopada djelatnici HEP-a Slavonski Brod, su bili na terenski uviđaj, da se uvidi po popisu koji imaju rješenja o izvedenom stanju, gdje se nalaze bandere i kutije od HEP-a, te da se vidi kako odraditi te priključke.

[author title=”Autor: Čedo Todorović” image=”https://romskiportal.com/wp-content/uploads/2019/10/Autor-Cedo-Todorovic.jpg”][/author]

Podjela bijele tehnike: Nova Gradiška

Podjela bijele tehnike: Slavonski Brod

 

🔥0