Srbija: Dva napada na rome u Leskovcu. Privedeno sedam maloljetnika

Foto: ROMINFOMEDIA / YOUTUBE
Autor: TANJUG

Policiji u Leskovcu proteklih dana prijavljena su dva događaja u kojima su napadnuti pripadnici romske nacionalnosti, zbog čega su privedna sedmorica maloljetnika.

Kako se navodi u priopčenju Policijske uprave Leskovac, nekoliko osoba napalo je petoricu mladića romske nacionalnosti kada su igrali košarku u dvorištu jedne osnovne škole.

Napad na Rome u Leskovcu, treću noć zaredom

Drugi napad na petoricu Roma dogodio se kod jednog hotela i učestvovalo je više osoba.

Zbog sumnje da su učestvovali u ovim napadima, privedeno je sedam maloljetnih osoba, navodi se u priopčenju.

Protiv sedam maloljetnih osoba, policija će, po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Leskovcu, podnijeti krivične prijave zbog sumnje da su izvršile krivično dijelo nasilnog ponašanja.

Policiji je sinoć prijavljen i treći događaj da je na veselju u romskom naselju nekoliko ženskih osoba romske nacionalnosti napalo više nepoznatih muškaraca.

Nakon rada na terenu i razgovora sa prisutnima, policija u Leskovcu je utvrdila da nije bilo napada, kaže se u priopčenju PU Leskovac.

Što se tiče trećeg napada, za koji je utvrđeno da se nije dogodio, stanovnici romskog naselja Podvorce tvrdili su da je grupa od oko 50 mladića upala sinoć u ovo naselje smješteno nedaleko od centra Leskovca, i to s namjerom da izazove tuču, noseći šipke i palice.

Navodni incident dogodio se poslije 21 sat dok je u centru naselja jedan mještanin imao organizirano veselje.

Mještani Podvorca su čak i dali izjave za medije, te tom prilikom rekli da je reč o “huliganima navijačima”, koji sebe, navodno, nazivaju – vukovima, kao i da su uletjeli u naselje sa palicama, šipkama i noževima. Mještani su ocijenili i da napad kao pozadinu ima međunacionalnu netrpeljivost.

Jedan od mještana rekao je da je to treći slučaj napada huligana u romskim naseljima u Leskovcu i da je nekoliko ljudi proteklih dana povređeno.

Policija je dežurala u Podvorcu, gde je oko ponoći stanje bilo mirno.

Izvor: blic.rs

🔥0