Romski atletičar Dominik Oračko iz Češke osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu mladih u dizanju utega

Dominik Oračko, romski atletičar iz Češke, osvojio je dvije zlatne medalje i srebrnu u svojoj dobi i težinskoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu mladih u dizanju utega 15. ožujka 2019. u Las Vegasu.
Foto: YouTube
Preveo i doradio: Čedo Todorović

Dominik Oračko iz Sokolova, Češka Republika osvojio je dvije zlatne medalje u svojoj dobi i težinskoj kategoriji na Međunarodnom prvenstvu mladih u Svjetskom prvenstvu u dizanju utega za dizanje utega u kasnim noćnim satima u petak i ranim jutarnjim satima u subotu u srednjeeuropskom vremenu. 16-godišnjak je otputovao u Las Vegas na natjecanje koje se održalo 15. ožujka. objavio je romea.cz.

Romski dizač utega natjecao se u težinskoj kategoriji od 102 kg i više. Na službenim stranicama grada Sokolova objavljene su vijesti.

Oračko je osvojio ukupno dvije zlatne medalje i jednu srebrnu. Jedan je bio u slučaju kidanja, gdje je podigao 144 kg.

U čistom i trzavom događaju Oračko je završio na drugom mjestu nakon Rahmana Kazimova iz Azerbejdžana. Oba su u tom slučaju podigla 174 kg, ali je Oračko pobijedio u ukupnoj težini podignutom u oba događaja i ponio je drugo zlato za taj rezultat (pogledaj video ovdje).

Natjecatelj Marek Polhoš, koji dolazi iz iste divizije kao i Oračko, također se natjecao u težinskoj kategoriji do 55 kg i došao na 11. mjesto. Prošle godine Oračko je zaradio tri zlatne medalje na Europskom prvenstvu u dizanju utega za mlađe, razbivši rekorde za kategoriju ispod 15, 94 kg i više u trzajnom događaju i ukupno.

0