Srbija: Policajci obradovali šesteročlanu romsku obitelj koja živi u teškim uvjetima za život

Pripadnici Posebne jedinice Policijske brigade iz Beograda posjetili su danas smederevsku obitelj Dalipovski, čije šesteročlano domaćinstvo živi u veoma teškim uvjetima. Osim popularnog „Smederevca“ i ogrijeva koje im treba da olakša ove hladne dane, policajci su na kućni prag dopremili frižider, namirnice, sanitarne i higijenske proizvode i ostale potrepštine. Donijeli su i igračke kojima su se posebno obradovala dvojica trogodišnjih blizanaca i njihova sestra koja ima nepune dvije godine, a najmlađi sin, star tek dva dana, sa majkom je još u rodilištu.

Ovo za mene znači mnogo, ne znam kako da se momcima zahvalim. Pogotovu za peć. Do sada sam se grijao na drva, neki put koristim plastiku, odjeću, cipele… Moram da bi djeca sjedela u toplom. Dobili su igračke, do sada ih nisu imali mnogo… I namirnice, znači najviše za djecu, za mene je najmanji problem” kaže Dragan Dalipovski.

Objašnjava da radi uglavnom fizičke, sezonske poslove, sve što može, ali da zimi nema nikakvog posla za njega. Supruga je, također, nezaposlena, ona se brine o djeci.

Za ovu obitelj policajci iz Beograda saznali su od svog kolege, inače susjeda ove obitelji. Кako godinama unazad tradicionalno organiziraju humanitarne akcije ili učestvuju u njima, odlučili su da pomognu i ovim Smederevcima.

“Svi pripadnici naše jedinice se trude da učestvuju u humanitarnim akcijama i kada ima povoda da maksimalno sakupimo novčanu pomoć ili na bilo koji drugi način pomognemo. Do sada je to uglavnom bila novčana pomoć, ali, pošto nam je kolega Nikolić, koji je susjed ove obitelji, pokazao fotografije, kada smo vidjeli u kakvim uvjetima oni žive, odlučili smo da skupimo novac i za taj novac kupimo ono što im je najpotrebnije. To je peć za grijanje i kuhanje, frižider, drva, kućne potrepštine u vidu hrane, sanitarije i higijene i ostalog. Кako ova obitelj ima male djece, svaki naš pripadnik koji ima malu djecu, uspio je da sakupi igračke, da ih pošalje, da i ova djeca imaju koliko-toliko, da žive normalno” navodi poručnik Miloš Živković, zapovjednik Posebne jedinice policije Policijske brigade iz Beograda.

Izvor: rominfomedia.rs/smederevskenovine.rs

🔥0