Objavljen natječaj za dodjelu studentskih stipendija pripadnicima romske nacionalne manjine

Autor: Phralipen

Nacionalna Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu danas je objavila Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akad.god. 2018./2019.

Stipendije Zaklade u 3. kategoriji dodjeljuju se studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine –  25 stipendija.

Prijava se sastoji od: 1. elektroničke prijave na web-stranici Zaklade i 2. dostave poštanskom pošiljkom prijavnog obrasca i drugih potrebnih dokumenata.

Uz ispunjenu elektroničku prijavu, potrebno je tiskani prijavni obrazac ispuniti i ovjeriti u studentskoj referadi te zajedno s drugim dokumentima koji se traže kao prilog prijavi, poštom dostaviti Zakladi.

Studenti pripadnici romske nacionalne manjine sukladno Pravilniku moraju dokazati status studenta potvrdom visokog učilišta, dostaviti dokaz o pridanosti romskoj nacionalnoj manjini (preslikom rodnog lista ili ispisom iz popisa birača) uz izjavu da ne primaju drugu stipendiju iz javnih izvora. Jedini od posebnih uvjeta koji studenti pripadnici romske nacionalne manjine moraju zadovoljiti je do maksimalno dvije godine evidentiranog zaostajanja / ponavljanja tijekom upisanog studijskog programa, što potvrđuje visoko učilište koje student pohađa ovjerom na prijavnom obrascu za dodjelu stipendije.

Natječaj je otvoren do 12. studenog 2018. godine do 12 h što znači da će se online prijave zatvoriti u 12h, a prijavni obrasci i drugi dokumenti do tada trebaju biti poslani poštom – to ne znači da trebaju do tada stići u Zakladu.

Više informacija na web-stranici Zaklade.

Izvor: phralipen.hr

🔥0