Kajtazi traži promjene u Karate savez

Veljko Kajtazi
Foto: Pixsell/Autor: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Autor: I. Ba./Hina

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi poručio je u četvrtak kako je došlo vrijeme za promjene u Hrvatskom karate savezu, pozvao je na odgovornost i predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Matešu te zatražio da podnese ostavku, držeći da ima veću odgovornost u nadziranju rada sportskih saveza

Kajtazi, dugogodišnji sportski djelatnik, istaknuo je na konferenciji za novinare kako je godinama upozoravao na rad pojedinaca iz vodstva Karate saveza, na izostanak informacija kako se Savez vodi i troše sredstva koje dobiva od države, odnosno HOO.

No, Kajtazi upire prstom i u događaj koji ga je, očito, dodatno potaknuo da zatraži promjene u HKS-u.

“Prije nekoliko dana u novinama su izašle vijesti kako je priveden ‘trener zlostavljač koji je bludničio nad maloljetnicama od 11 do 17 godina’ te je samim time isti taj predsjednik završio u istražnom zatvoru. Bez želje i namjere da se miješam u takav proces, želim istaknuti da je došlo vrijeme za promjene u hrvatskom karateu”, rekao je Kajtazi.

Pozvao je HKS da se ogradi od takvih ljudi i u što kraćem roku formira nova izvršna tijela koja će preuzeti mladi, odgovorni i čestiti ljudi.

Ostavku je zatražio i od predsjednika HOO-a Mateše, jer drži da ima veću odgovornost u nadziranju rada sportskih saveza.

“U nekoliko sam ga navrata pokušao uvjeriti u rad HKS-a”, rekao je zastupnik, tumačeći kako Matešinu ostavku traži i zbog osobnog stava da na tako odgovorne, izvršne funkcije osobe ne treba postavljati na doživotne funkcije, a Mateša je, kaže, na čelu HOO-a od 2002. godine.

Kajtazi poručuje i kako HKS i HOO nisu privatne organizacije i interesne skupine, već institucije koje financira država.

“Pozivam na što brže održavanje nove izborne skupštine u Hrvatskom karate savezu, ali i u HOO-u s čijim radom također nisam zadovoljan”, poručio je zastupnik nacionalnih manjina koji djeluje u Bandićevu saborskom klubu.

Izvor: tportal.hr

0