U sklopu programa “Krenimo zajedno II”, održano događanje za predškolce na igralištu Naselja Josip Rimac

Danas je u sklopu programa “Krenimo zajedno II” po drugi put u ovom mjesecu, održano događanje za predškolce na igralištu Naselja Josip Rimac. Svrha druženja, a i samog projekta je uključivanje romske djece program predškolskog odgoja i obrazovanja te njihovo kasnije uspješnije uključivanje u osnovnu školu.

U sklopu ovog projekta početkom godine su uređene i učionice OŠ “Hugo Badalić”- Područna škola Jelas, a ovo 520.000.00 kuna vrijedno ulaganje obuhvaća opremanje šest učionica područne škole Jelas klupama, stolicama, namještajem i didaktičkom opremom za provođenje predškolskog programa, prijevoz djece autobusom i profesionalno usavršavanje za predškolske odgojiteljice i odgojitelje, s fokusom na uključivanje romske djece u obrazovanje. Tijekom školske godine 2017./2018. u dvije integrirane predškolske grupe u područnoj školi Jelas bilo je uključeno 42 djece, od kojih je 22 djece romske nacionalne manjine.

Grad Slavonski Brod, kao grad –prijatelj djece, kontinuirano i sustavno radi na poboljšanju uvjeta života za svu djecu s područja grada s posebnim naglaskom na onu koja se nalaze u najranjivijoj skupini, uključujući i romsku djecu. Današnjem događanju u ime Grada Slavonskog Broda prisustvovao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.

Izvor: slavonski-brod.hr

1