Ured za udruge Vlade RH pokreće javno savjetovanje o Godišnjem planu natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata

Ured za udruge Vlade RH pokreće javno savjetovanje o Godišnjem planu natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnoga društva u 2018. godini iz Državnog proračuna i inozemnih fondova (Švicarsko-hrvatski program suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene EU).

Godišnji plan natječaja obuhvaća javne natječaje i otvorene (trajne) pozive putem kojih se financiraju programi, projekti i aktivnosti udruga i drugih organizacija civilnoga društva. Dodatno, Godišnji plan natječaja uključuje i instrumente u kojima udruge i druge organizacije civilnoga društva mogu ravnopravno sudjelovati s ostalim pravnim subjektima u Republici Hrvatskoj (korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja, poticaji za zapošljavanje osoba s invaliditetom).

Cilj javnog savjetovanja je uključiti organizacije civilnoga društva i drugu zainteresiranu javnost na aktivno sudjelovanje u dodatnom oblikovanju natječaja i općenito dodjelu sredstava kojima se planiraju financirati aktivnosti, projekti i programi od interesa za opće dobro koje provode udruge i druge organizacije civilnoga društva.

Javno savjetovanje provodi se putem portala e-Savjetovanja i dostupno je ovdje, a rok zaprimanja komentara je zaključno do 23. veljače 2018. godine.

U okviru ovog javnog savjetovanja, Ured za udruge krajem veljače 2018. organizirat će i Info dane o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnog društva na kojima će tijela državne uprave, uredi Vlade Republike Hrvatske i drugi davatelji sredstava iz javnih izvora na nacionalnoj razini u neposrednoj komunikaciji s udrugama predstaviti svoje planove za financiranje projekata i programa od interesa za opće dobro koje provode udruge. Detaljnije informacije o Info danima objaviti će se na mrežnim stranicama Ureda za udruge u narednim danima.

Izvor: udruge.gov.hr

🔥0