FOTO: Festival romske pjesme i plesa održan u Belom Manastiru

Foto: Phralipen

Autor: Romski Portal / Čedo Todorović

BELI MANASTIR – U nedjeljnjim večernjim satima 10. prosinca održao se 13. festival romske pjesme i plesa. Nakon prošlogodišnje proslave u Dardi, festival je održan po prvi puta u  u prostorijama Kino dvorane u Belom Manastiru.

U prvo dijelu festivala prisustvovali su mnogobrojni pjevači: Filip Kalanjoš, Stanko Nikolić, Slađan Ignac, Darko Minić, Božo Ignac, Branislav Gligorić, Zvezdana Ignac, Vlado Oršoš, Nikola Petrović, Miloš Nikolić, Sadik Krasnići, Kristijan Nikolić, Željko Todorović i Robert Ignac. Dok u drugom dijelu su na natjecanju u tradicionalnim romskom plesu predstavili su se: Senad i Tanja Đurđević (brat i sestra iz Belog Manastira); Branislav Gligorić i Slađana Đurđević (Beli Manastir); Jovan i Kasandra Đurđević (Beli Manastir); Dalibor i Daliborka Stanković (Beli Manastir); Bogdan i Gordana (Darda); Igor Kovačević i Svetlana Todorović (Darda) te Kristijan i Vera Nikolić iz Darde.

Nakon ocjenjivanja prve tročlane komisije, i nakon prebrojavanja glasova u skupini pjevača, prvo mjesto je osvojio Filip Kalanjoš, drugo mjesto Slađan Ignjac, te treće mjesto je osvojio Robert Ignac. Plesače je ocjenjivala druga troćlana komisija, i nakon prebrojavanja, najboljima su proglašeni Jovan i Kasandra Đurđević, drugi su Senad i Tanja Đurđević, dok su na trećem mjestu završili Branislav Gligorić i Slađana Đurđević.

🔥1