Poziv na konferenciju “Uloga obrazovanja u razvoju demokracije”, Osijek, 20.10.2017.

POZIV NA KONFERENCIJU

„Uloga obrazovanja u razvoju demokracije“               
20. listopada 2017.
11:00 – 16:00

Svečana dvorana Filozofskog fakulteta Osijek
Lorenza Jagera 9, Osijek

Pozivamo Vas na konferenciju o ulozi obrazovanja u razvoju demokracije koja će biti održana 20.10.2017., na Filozofskom fakultetu u Osijeku, od 11:00 do 16:00 sati.

Konferencija se provodi kao jedna od aktivnosti obrazovnog programa „Demo akademija“ koju Volonterski centar Osijek provodi s ciljem osnaživanja građana za sudjelovanje u društvenom razvoju i jačanju demokracije.

Stoga će u prvom dijelu konferencije biti predstavljen ovaj jednogodišnji neformalni obrazovni program i istraživanje o građanskim kompetencijama na čijim je nalazima i preporukama razvijen kurikulum Demo akademije. Polaznici prve generacije Demo akademije 2016./2017. podijelit će svoja iskustva sudjelovanja u ovom programu te će premijerno biti prikazan film o Demo akademiji.

U drugom dijelu otvorit ćemo raspravu sa stručnjacima i praktičarima o važnosti obrazovanja i znanja za razvoj održivih demokracija, na koji način obrazovanje može potaknuti (ili ne) mlade na sudjelovanje u društvu, u kojoj mjeri je društveno korisno učenje prepoznato u našem obrazovnom sustavu kao put ka pozitivnim društvenim promjenama, koje vrijednosti demokracije je važno prenositi kroz obrazovanje i kako to ostvariti.

Govornici na konferenciji su stručnjaci s višegodišnjim iskustvom direktnog sudjelovanja u razvoju demokracije te predavači Demo akademije, prof. dr. sc. Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, dr. sc. Senada Šelo Šabić s Instituta za međunarodne odnose i razvoj, mr. sc. Marko Kovačić s Instituta za društvena istraživanja i mr. sc. Srđan Dvornik.

S obzirom na važnost ove teme za dalji razvoj društva, na konferenciju pozivamo predstavnike organizacija civilnog društva, akademske zajednice, lokalne i regionalne samouprave te mlade koje na ovaj način želimo dodatno potaknuti na sudjelovanje u ovom i sličnim programima obrazovanja važnih za posvećenost ideji i vrijednostima demokracije.

Molimo Vas da najkasnije do utorka, 17.10.2017. popunite on-line prijavnicu.

Sve informacije o konferenciji možete naći na  www.demoakademija.vcos.hr i www.vcos.hr.

Za dodatna pitanja možete nam se obratiti putem e-maila ili telefona:

E-mail: [email protected]
Telefon: 031 211 306
Kontakt osoba: Jelena Stefanović

U privitku možete pronaći poziv i program konferencije.

Konferencija se provodi u suradnji s Filozofskim fakultetom Osijek.
Financirana je sredstvima Europske unije (IPA, Transition Assistance and Institution Building Component, 2012.), a sufinancirana sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz projekt „Novi putokazi ljudskih prava i aktivnog građanstva“ koji se provodi u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje. 

Program Šalter

0