Sisak: Osniva se Centar igre “Krenimo zajedno”

Foto: sisak.hr

Grad Sisak nastavlja partnerstvo s Pučkim otvorenim učilištem Korak po korak te u okviru Sisačke šarene inkluzije, zajedno pokreću osnivanje Centra igre ‘Krenimo zajedno’ namijenjenog djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi.

Centar će biti smješten u prostoru Osnovne škole Braća Bobetko i bit će mjesto susreta, zabave, čitanja, učenja kroz igru i aktivnosti koje uključuju djecu i odrasle, mjesto gdje će u ugodnom ambijentu i uz stručno vodstvo djeca  moći sudjelovati u raznovrsnim edukativnim i kreativnim aktivnostima. Unutar Centra bit će opremljena Knjižnica igračaka u kojoj će se djeca moći poigrati i besplatno posuditi igračku, slikovnicu ili društvenu igru, a osobito se to odnosi na djecu koja nemaju sreće odrastati u kućnom okruženju koje obiluje igračkama i poticajima za učenje. Centar će također nuditi aktivnosti koje potiču međugeneracijsko učenje i uključuju djecu, roditelje, bake, djedove i ostale starije osobe.

Centar je sufinanciran sredstvima EU iz projekta ‘TOY (Together Old and Young) for Inclusion’ koji u Hrvatskoj provodi Pučko otvoreno učilište Korak po korak, a koji se paralelno provodi i u Sloveniji, Latviji, Slovačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji i Mađarskoj.

Lokalni akcijski tim sastavljen od predstavnika Grada Siska, škole, vrtića, nevladinih i drugih organizacija upravljat će Centrom ‘Krenimo zajedno’, a prvi sastanak Lokalnog akcijskog tima održan je u Gradskoj vijećnici.

Izvor: sisak.hr

0