Velika Britanija: Policijski pas napada pripadnika iz romske zajednice Travellers (Putnika)

Foto: 05. rujan 2017/ Travellers’ Times

Autor: Romski Portal/ Čedo Todorović

Šokantna video snimka je izašla na vidjelo kako jedan službenik engleske policije je dopustio da trenirani Alsacijski pas napadne divlje jednog pripadnika iz romske zajednice Travellers (Putnika), prenosi britanski medijski portal The Traveller’s Times.

U isječku objavljenom na Facebooku se vidi kako policijski službenik u odori postavlja psa na nenaoružanog čovjeka, u onome što se čini nedopuštenim napadom. Pas je zlobno stegnuo svoju čeljust na muškarčevu nogu više od jedne minute dok policijski službenik vuče žrtvu i policijskog psa preko asfalta.

Krikovi i plač njegove djece i članova obitelji nisu bili od koristi za zaustavljanje napada. Dok divljački napad traje, policijski službenik čak prijeti da će uhititi osobu koja snima incident.

Nakon što je pas konačno oslobodio žrtvu nogu, a drugi policajac pokušava sakriti trenutnu situaciju, u video isječku se može vidjeti kolika je šteta nastala na nagu. Nakon što je drugi policijski službenik rezao traperice da bi mogli vidjeti kolike su rane, u video isječku se može vidjeti da je cijela strana žrtvine noge brutalno ugrižena i prekrivena dubokim posjekotinama i krvlju. Policija kaže kako se u video isječku može vidjeti da je nazvana hitna pomoć.

Čini se da je riječ o rutinskoj građanskoj stvari. Policija je pozvana da iseli rome putnike, dok ljudi u videu tvrde da imaju dopuštenje da ostanu na zemlji. Bez obzira na to je li to ispravno ili pogrešno. Kada je u suvremenoj Britaniji postalo prihvatljivo da policija obučava pse da brutalno napada građane nad građanskim sporovima?

Britanski medijski portal The Traveller’s Times su kontaktirali policiju u West Midlands koja je potvrdila da su policajci koji su bili na intervenciji iz njihove postaje te da su reagirali na incident koji se dogodio 4. rujna u 17.15 sati, na golf terenu Old Worcestershire na Josiah Roadu u Birminghamu.

Policija West Midlands također je rekla da iako je policija uhitila dvojicu – nitko nije naknadno optužen.

Napadnuti pripadnik romske zajednice Travellers ili putnika se oporavlja u bolnici.

Britanski medijski portal The Traveller’s Times također razumije da su se aktivisti žalili na zapovjednika policije West Midlands i da je u tijeku istraga od strane Komisije za žalbe policije.

NAPOMENA: Video sadrži nasilje

0