Slavonski Brod: Uskoro kreće sanacija dječjeg igrališta u romskome naselju

Foto: Čedo Todorović

Autor: Romski Portal/ Čedo Todorović

Iako je prošlo 15 mjeseci od službenog otvorenja modernog dječjeg igrališta romskome naselju u Slavonskome Brodu, situacija danas na dječjem igralištu je malo drugačija. Vrtuljak škripi, nema koševa za smeće, a što je došlo je do velikog oštečenja lima na toboganu kao što se može vidjeti na fotografiji. Zbog opasnosti koja prijeti djeci da se ne ozlijede, 01 rujna sam poslao sam upit na grad Slavonski Brod da li je grad Slavonski Brod poduzeo korake oko rješavanja navedenog problema i da li je izvođać radova upoznat sa navedenim problemom i da li izvođać radova planira šta poduzeti oko rješavanja navedenog problema.

Od upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša dobio sam sa današnjim datumom odgovor da je grad Slavonski Brod obavijestio izvođača radova o uočenim nedostatcima na navedenom dječjem igralištu, kao i o potrebi njihova saniranja. Te da su nakon prijave problema, dobili povratnu informaciju da će radovi na sanaciji započeti u sljedećih nekoliko dana te će igralište biti popravljeno u što kraćem mogućem roku. I ovim putem ljubazno mole građane za još malo strpljenja i razumijevanja do njihova dovršetka.

UNICEF je u opremanje igrališta uložio 100 tisuća kuna, dok je grad Slavonski Brod osigurao pripremu terena, infrastrukturu za opremanje, rasvjetu i održavanje.

1