Savez Roma u R.H “Kali Sara” posjetio je Sisačko-moslovačku županiju.

SISAK – Savez Roma u R.H “Kali Sara” je dana 18. i 19. srpnja 2017 godine održao redovni sastanak u Sisačko-moslovačkoj županiji. Savez Roma u R.H. “Kali Sara” okuplja veliki broj predstavnika romske manjine iz svih krajeva Hrvatske. Na sastanku su svi prisutni predstavnici romske manjine predstavili  probleme romske manjine u njihovim mjestima i poteškoće na koje nailaze u zastupanje romske manjine. Na sastanku, kao gost je bio i prisutan saborski zastupnik, Veljko Kajtazi. Na sastanku su se svi predstavnici romske manjine složili da problemi romske manjine u Hrvatskoj su slični, krenuvši od obrazovanja, zapošljavanja, legalizacije, nemogučnosti priključka na vodovodnu mrežu i struju i uvjeta života u romskim naseljima koji nisu primjereni 21-om stolječu.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi se kao gost predstavio svim prisutnima i sve prisutne je obavjestio kako je radio na izmjenama zakona o strancima i zakona o životinjama.

Nakon sastanka Savez Roma R.H. “Kali Sara” i saborski zastupnik Veljko Kajtazi su obišli romska naselja Capraške poljane i Palanjak.

Zbog nevrijemena koje se dogodilo prošlog tjedna u Sisku, sa jedne obiteljske kuće, jaki vjetar je odnio krov koji je bio privremeno izgrađen. Vlasnik kuće, Stanoja Todorović je izjavio da je sva sreća što vjetar nije krov, odnio na susjednu kuću i nanio veču štetu, te sada apelira na sve koji su mu u mogučnosti da mu pomognu da sanira krovište na obiteljskoj kući.

Sastanak Saveza Roma u R.H “Kali Sara”.

14749 false true true false true true false auto false ease-in-out 300 auto false 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%

Obilazak romskog naselja “Capraške Poljane”, u Sisku.

14671 false false true false true true false auto false ease-in-out 300 false 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%

Obilazak romskog naselja “Palanjak”.

14674 false false true false true true false auto false ease-in-out 300 false 0 true true Previous (Left arrow key) Next (Right arrow key)
%curr% of %total%
0