Srbija: Navijači N.K Rad prisilno iselili romsku obitelj i srušili im kuću

Foto: Zoran M. Dimić

U Rakovici je došlo do incidenta kada je izvjesni M.T. sa još 16 navijača nasilno iselio jednu romsku obitelj iz kuće.

SRBIJA – Miša Radosavljević rođen je u Beogradu, a od 2009. godine živio je s obitelji u kući iz koje mu je rečeno da se iseli.

– Pojavio se čovjek koji se predstavlja kao M.T. i pitao me da li imam dokumentaciju da je kuća naša, međutim, rekao sam mu da nemam i da se sve nalazi kod mog brata. Naredio je da se iselimo i dao nam je rok od mjesec dana. Dolazio je na svakih 15 dana, bio je drzak i bezobrazan. Iz suda, policije i općine Rakovica naloženo je da nas ne diraju dok je postupak u tijeku. Smatram da sam stekao stanarsko pravo, od 2009. smo ovdje – ispričao je ovaj nesretni čovjek.

U ovoj kući stanuje on sa ženom, četvero djece, majkom, i dvije sestre. Njegov brat je tu živio sa svojom obitelji, ali kasnije su otišli u baraku kako bi mi ostali ovdje.

– Dolazili su nekoliko puta i bili su nasilni. Među njima su bili i navijači nogometnoj kluba Rad. Popeli su se na krov i počeli lupaju, bilo ih je najmanje 16. Moje dijete je dobilo psorijazu zbog stresa. Ušli su mi u sobu i odgurnuli me.

– Nasrnuo je na mene, izbacili su mi stvari van, polupali su mi perilicu, televizor, wc školjku, isjekli su struju, napravili su katastrofu. Ne znam kome da se obratim. Uzeli su nam sve telefone kako ne bi pozvali policiju – dodao je.

Kako kaže, navijači su im rekli da do 30. srpnja moraju se isele, inače će doći sa još 50 ljudi i bagerom koji će sve srušiti.

– Krenuli su elektrošokom na mog brata. Pokušala sam smirim situaciju, pokupila sam djecu i rekla mu: “Svaka čast, pobijedio si!” Jučer su ga htjeli biju, njih deset je krenulo na njega – rekla je sestra nesretnog čovjeka, koja se također zatekla u kuću.

– Zamolio bih sve ljude dobre volje da nam pomognu, jer ne znam gdje ću. Imam četvero male djece – dodao je nesretni čovjek.

Izvor: rominfomedia.rs

0