Srbija: Protestantska evanđeoska crkva “Zajednica Romi” iz Leskovca, grade sportske terene za djecu

SRBIJA/LESKOVAC – Na četiri hektara crkvenog placa Protestantske evanđeoske crkve “Zajednica Roma” iz Leskovca niču sportski tereni. Prva faza započela je prošle godine kada su izgrađeni mobilijari za djecu, a druga faza izgradnje sportskih terena terena u tijeku i biće komletno završena do 30. svibnja kada će biti svečano otvaranje.

Sprtski tereni će biti kompletno opremljeni kako za mali nogomet tako i za košarku i atletiku i svi tereni bići ograđeni mrežama.

-Mi gradimo jednu dobru budućnost ne samo za Rome nego i za naš Grad, jer ovo pravimo za sve građane Leskovca. Želimo da se romska djeca bave sportom i da educiramo našu djecu, da se zajedno druže romska i srpka djeca jer ćemo na ovim terenima organizirati i turnire u malom nogometu, rekao je Šerif Bakić pastor Protestantske evanđeoske crkve “Zajednica Roma” iz Leskovca.

Crkva planira na crkvenom zemljištu izgradi višenamjenski cetar gdje će pored crkvene zgrade biti izgrađena i Zdravstvena i stomatološka ambulanta, Dom za nezabrinutu djecu s narodnom kuhinjom a na jedanom hektaru zemljišta izgradiće se parkovi i zelene površine.

Pastor Šerif Bakić nada se dobroj suradnji s lokalnom samoupravom i kako je rekao nada se da će im lokalna samouprava izaći u susret i osigurati makar reflektore za teren i klupice, a kako je istako nada se i skorom dobivanju dozvole za izgranju višenamjenskog centra.

Donacija za izgradnju sportskih terena osigurana je preko protestantskih evanđeoskih crkava iz Amerike i Švicarske preko Crkve “Zajednica Roma” iz Leskovca, izvođač radova je MP Baza Put, a vrijednost invcesticije je u iznosu od oko 1,3 milijuna dinara.

Izvor: rominfomedia.rs

0