Srbija: Dokumentarni Film udruge ”Rani brakovi-Samostalne i odlučne”

Autor: rominfomedia.rs

U okviru projekta “Preventivno djelovanje u cilju sprječavanja preranih brakova kod Roma u Jablaničkom okrugu” koji je realizirala Organizacija ROSA iz Leskovca snimljena su dva dokumentarna filma.

SRBIJA – “Rani brakovi-Samostalne i odlučne” je naziv drugog dokumentarnog filma u kojem možete pogledati priče žena romkinja koje su uspješne medicinske i prosvjetne radnice, kao i ženu romkinju koja je uspješna peduzetnica.

Nedovoljno se zna i govori da Romkinje završavaju fakultete, da su odlične studentice, da su društveno aktivne, da su ekonomski samostalne.

Romkinje, kao pripadnice jedne manjinske zajednice u Srbiji, su na dnu društvenih margina, ali kada im se pruži mogućnost pokazuju da mogu, kao i drugi, da postižu vrhunske rezultate, što žene sagovornice u dokumentarnom filmu “Rani brakovi-Samostalne i odlučne” to i dokazuju.

Projekt je financiran sredstima Europska unije, Vlade Švicarske i Vlada Republike Srbije preko programa Europski PROGRES.

Projekt se realizirao u četri općine Jablaničkog okruga, Leskovcu, Lebanu, Bojniku i Vlasotincu u suradnji s centrima za socijalni rad iz navedenih općina, kao i sljedećim osnovnim školama: “Svetozar Marković” i “Vožd Karađorđe” iz Leskovca, “Radovan Kovačević” iz Lebana, “Stanimir Veljković-Zele” iz Bojnika i “osmi oktobar “iz Vlasotinca.

Projekta je imao za cilj da se preventivno djeluje kod mladih Romkinja i Roma, kao i njihovih roditelja, kako bi se spriječili prerani odnosno dječji brakovi.

Izvor: rominfomedia.rs

🔥0