Roma Education Fund: Kako aplicirati za stipendiju

REF Stipendijski program namijenjen je isključivo osobama romske nacionalne pripadnosti!

OBRAZLOŽENJE FILOZOFIJE PROGRAMA

Osnovni cilj programa stipendiranja Romskog obrazovnog fonda (REF SP) je da doprinese stvaranju kritične mase Roma, diplomaca visokog obrazovanja, samouverenih i ponosnih na svoj romski identitet, akademske i socijalne veštine, opremljenost kompetencijama I veštinama koje omogućavaju da postanu stručnjaci u svojim oblastima, kao da ostanu čvrsto povezani sa romskom zajednicom i podrže njen dalji napredak i uključivanje u šire društvo.

Kako bi postigao ovaj cilj, REF SP omogućava podršku romskim studentima kako bi im olakšao pristup visokom obrazovanju u njihovoj zemlji boravka i u inostranstvu, podržavajući njihove akademske napore u toku studija i uspešno diplomiranje. Stipnedije se dodeljuju za jednu akademsku godinu, a student mogu da obnove svoju aplikaciju I da se prijave na konkurs za stipendiju svake godine.

REF SP nudi stipendije zasnovane na akademskim postignućima za romske studente koji pohađaju osnovne, master ili doktorske studije na državni/ akreditovanim univerzitetima u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Moldaviji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Turskoj I Ukrajini.

Kako bismo zainteresovanim kandidatima olakšali uspešno ispunjavanje i podnošenje Online aplikacionog formulara (OAF), REF SP daje specifične informacije u vezi sa stipendijskim shemama, kao i Smernice za prijavljivanje, kako je navedeno ispod.

REF SP stipendijske sheme:

  • Roma Memorial University Scholarship Program (RMUSP);
  • Law and Humanities Program (LHP);
  • Roma International Scholar Program (RISP);
  • Roma Health Scholarship Program (RHSP).

PREUZMITE OVU APLIKACIJU SADA!
Budite informisani o Stipendijskom programu za visoko obrazovanje Fonda za obrazovanje Roma, kao i o radu REF-a u širem smislu, kroz ovu smartphone aplikaciju, koju je ljubazno podržao SWIFTIC, svetski lider u mobilnim aplikacija.

Pratite korake kako biste instalirali aplikaciju na Vašem smartphonu i podelite je sa prijateljima, kolegama i svim potencijalno zainteresovanim osobama.

Saznajte više o SWIFTIC-u na: http://www.swiftic.com

Izvor: romaeducationfund.hu

🔥0