Srbija: Podrška Njemačke razvojne banke u integraciji mladih Roma

SRBIJA/BEOGRAD – Državni tajnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i predsjednik Vijeća za unapređivanje položaja Roma i provođenje Desetljeća Roma Nenad Ivanišević razgovarao je danas s predstavnicima Romskog obrazovnog fonda.

Jedna od glavnih tema bila je zajednička realizacija projekta “Unaprjeđenje mogućnosti za integraciju i obrazovanje Roma u Srbiji, pospješivanje zapošljivosti mladih Roma i reintegraciju povratnika”, čija je vrijednost veća od 2,3 milijuna eura, a koji provodi ta fondacija uz potporu Njemačke razvojne banke (KfW).

Projekt sadrži dvije prioritetna područja Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji i naredni koraci će biti usmjereni ka zajedničkoj suradnji resornog ministarstva i Fonda za obrazovanje Roma u Srbiji (REF).

Menadžer projekta za Srbiju Nataša Kočić-Rakočević istaknula je da je projektom planirano 500 stipendija za Rome u strukovnom obrazovanju i 50 plaćenih stažiranja u razdoblju od 2017. do 2019. godine, uz napomenu da su 75 svršenih srednjoškolaca iz stručnih škola ciljna skupina za dugoročno zapošljavanje .

Projekt “Unaprjeđenje mogućnosti za integraciju i obrazovanje Roma u Srbiji, pospješivanje zapošljivosti mladih Roma i reintegraciju povratnika” provodit se u našoj zemlji 30 mjeseci.

Izvor: srbija.gov.rs

1