Srbija: Protest Niških Roma, bez struje su već više od dana

Foto: Turkijan Redžepi

SRBIJA – Romi iz niškog naselja Crvena zvijezda kojima je prije mjesec dana isključena struja zbog dugovanja, jučer su prosvjedovali ispred Gradske kuće.

Stanovnici naselja ukupno duguju oko 39 milijuna dinara, a problem je, prema njihovim riječima, što su svi priključeni na jedno brojilo, pa se ne može precizno obračunati tko koliko troši.

-Mi Plaćamo industrijsku struju, tražili smo da na svaku kuću, mjerno mjesto u naselju postave po jedno brojilo, ali nismo naišli na razumijevanje Elektrodistibucije u Nišu. Obišli smo sve institucije koje smo mogli, Gradonačelnika, Elektrodistribuciju, Centar za socijalni rad, nitko ne želi razgovarati s nama, kazao je stanovnik naselja Crvena Zvezda, Trajko Aerović.

Jedini Vijećnik romske nacionalnosti gradske Opština Palilula Igor Paunović, trenutno nije u Nišu a stanovnici romskog naselja Crvena Zvezda su izrazili nezadovoljstvo njegovim odsustvom i neangažovanje u rješavanju ovog gorućeg problema.

-Ja Više nisam na mjestu direktora Elektrodistribucije gdje smo koordinirali te aktvnosti i nisam više dio te politike s koje mogu odlučivati sada sam na mjestu gradonačelnika s koje mogu sugerirati, taj sustav je zaseban ali ja ću nadležne u Elektrodistribuciji zamoliti da se pronađe neko rješenje. Učinit ću sve da se riješi ovaj alarmantan problem, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, stanovnici naselja Crvena zvezda dobili su odgovor da nadležnost za ovaj problem nema ni grad ni niška Elektrodistribucija, već da je za to nadležno poduzeće Elektroprivreda Srbije. Oni kažu da neće odustati od prosvjeda, sve dok se njihov problem ne riješi.

Izvor: ROMinfomedia.rs

Pogledajte video produkcije Roma World:

0