Veljko Kajtazi za N1: Očekujem javnu ispriku međimurskog župana

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi posjetio je županijsku bolnicu u Čakovcu te ustvrdio da je bolnica zajedno s institucijom Međimurske županije ignorirala prvorođeno dijete roditelja Roma te u objavama u medijima i na službenoj Facebook stranici župana postavila fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istoga dana. U razgovoru za N1 kazao je kako mu se međimurski župan ispričao putem telefona, no da očekuje i javnu ispriku.

“Čim su mi dojavili krenuo sam ka Međimurskoj županiji. Razgovarao sam s medicinskim sestrama koje su bile dežurne i one su mi rekle da je (to bilo upravo tako), ali da mi ne mogu dati ništa podrobnije od onoga što sam već naveo u izvještaju. Očekujem javnu ispriku župana, imajući u vidu da župan sve vrijeme šuti. Osim poslanih prosvjeda, u Međimurskoj županiji ništa ne vidim loše, nego sve gore i gore.

Međimurski župan me je nazvao i ispričao se i rekao da je dobio takve informacije iz bolnice”, kazao je Veljko Kajtazi za N1.

Podsjetimo, Veljko Kajtazi ustvrdio je jučer da je županijska bolnica u Čakovcu, zajedno s institucijom Međimurske županije, ignorirala prvorođeno dijete roditelja Roma, te u objavama u medijima i na službenoj Facebook stranici župana postavila fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istoga dana.

Autor: N1 Hrvatska
Izvor: N1 Hrvatska

🔥0