Srbija: Jeziva ispovijest – “Skinuli me golog, tukli, mučili, prijetili da će mi ubiti sina”

Ivana Maksutovića(47) iz Leskovca su S.Đ. i M.M.  u srijedu 4. prosinca prije podne, na prijevaru, automobilom odvezli se pored rijeke Morave kod Manojlovca, zbog sumnje da im je on ukrao alat sa gradilišta na kome su zajedno radili. Oni su Maksutovića skinuli golog, iživljavali se nad njim, udarali ga,  prijetili su da će ga baciti u rijeku, i sve to snimili mobilnim telefonima.

“Skinuli su me golog, prijetili da će me baciti u rijeku, zatim su izvadili neki kofer u kome su imali skalpel, kliješta i uže”, priča nam žrtva Ivan Maksutović.

Poslije više sati iživljavanja nad njim, oni su tjerali Ivana da pozove svog sina na mobilni telefon kako bi došao i donio alat koji su on i njegov otac navodno ukrali. Međutim, i pored tvrdnje Maksutovića i njegovog sina da oni nisu ukrali alat, oni su Maksutovića nastavili da muče.

Nešto kasnije, oni su ponovo pozvali telefonom Ivanovog sina, ali ovog puta se na telefon javila njegova žena koja je nasilnicima zaprijetila da će ona momentalno pozvati policiju i prijaviti slučaj.

“Tjerali su me da se obučem, zatim su me stavili između dva drveta i tjerali me da klečim na koljenima, a jedan od njih tražio je pištolj od drugara koji mi je uperio u potiljak. Pitao me je, koja mi je posljednja želja? Plakao sam, i molio da me ne ubiju, jer imam porodicu i unuke”, priča nam svoju jezivu ispovijest Ivan Maksutović.

Oni su Maksutoviću prijetili da ako slučaj prijavi policiji ili o tome priča bilo kome da će njegovom sinu isjeći sedam prsta i da ga nikada više neće vidjeti. Poslije stravičnog mučenja S.Đ.i M.S. su Maksutovića autombilom odvezli do zdravstvene stanice broj 2 i tu ga ostavili.

Zbog prijetnji koje je dobio od počinitelja on nije smio da slučaj prijavi policiji u strahu od osvete, ali na nagovor supruge i susjeda On je ipak to učinio u ponedjeljak 9. prosinca.

Veoma brzo, prema riječima Ivana, policija je počinitelje pronašla i privela. Od počiniotelja ovog monstroumnog dijela policija je oduzela mobilne telefone u kojima su i pronađeni video snimci i fotografije o počinjenom djelu.

Od glasnogovornika policijske uprave u Leskovcu Bobana Zdravkovića dobili smo šture informacije, da se slučaj zaista desio, i da sve druge  informacije potražimo od nadležnog tužiteljstva u Leskovcu.

Ivan Maksutović, od posljedica straha, psihičkog i fizičkog maltretiranja, nalazi se na liječenju na odeljenju neuropsihijatrije Opće bolinice u Leskovcu.

Izvor: ROMinfomedia

🔥4