Srbija: U Vranjskoj banji, Vranju i Surdulici održana tradicionalna Smotra kulturnih dostignuća Roma

Uz podršku gradova i općina u Srbijii, Saveza društava Roma, Nacionalnim savjetom romske nacionalne manjine i Savezom društava Roma Pčinjsko-Jablaničkog okruga, od 25 do 27. studenoga u Vranjskoj banji, Vranju i Surdulici održana je tradicionalna Smotra kulturnih dostignuća Roma Srbije, trideset i četvrta po redu, piše juGmedia.

Sala Surduličkog kulturnog centra je bila tijesna da primi sve one koji su željeli da vide ono što je najbolje u svijetu šarolikog glazbenog i folklornog kolorita kulturno umjetničkih društava iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Novica Tončev, kao predsjednik Skupštine općine Surdulica i narodni poslanik, istaknuo je ovom prilikom  značajnu ulogu Roma u suživotu cijele općine, kao i njihovu inkluziju u cijelokupno društvo koju lokalna samouprava maksimalno pomaže.

Nakon zvaničnog otvaranja Smotre uslijedili su nastupi folklornih društava, a prikazani su i dijelovi iz pozorišne predstave “ Koštana“ u izvođenju Dragana Stankovića (Mitke) i Tijane Vučković(Koštana) u pratnji folkloraša i duvačkog orkestra Kristijana Tairovića iz Zagužanja.

Generalni pokrovitelj manifestacije u Surdulici bila je lokalna samouprava.

Izvor: ROMinfomedia

🔥1