Saborski zastupnik Veljko Kajtazi u posjeti Brodsko-posavskoj županiji

Dana 04.12.2019, saborski zastupnik Veljko Kajtazi i predsjednica Saveza Roma u R.H. “Kali Sara”, Suzana Krčmar, su bili u posjeti Brodsko-posavskoj županiji. Posjetili su grad Novu Gradišku sa svojim suradnicima, Čedo Todorović, Stanoja Nikolić i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Brodsko-posavske županije Robert Radić iz Slavonskoga Broda, te Ivica Amić i Šerif Dedić iz Nove Gradiške. Primila ih je dogradonačelnica Ivana Trupina. Rješavalo se pitanje legalizacije naselja, asfaltiranje ceste u ulici Ivana Domca, te o priključcima na električnoj mreži.

Nakon održanog sastanka održanog u Novoj Gradišci, uputili su se na sastanak u gradu Slavonskome Brodu. Osim predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Brodsko-posavske županije Robert Radić, Čedo Todorović i Stanoje Nikolić, sastanku su prisustvovali predsjednik Vijeća romske nacionalne grada Slavonskoga Broda, Nikola Destanović, Milan Mitrović i Ratko Lukić. Primio ih je dogradonačelnik Hrvoje Andrić. Sastanku je ujedno i prisustvovao i direktor vodovoda Slavonski Brod, Stjepan Aščić.

Nažalost sastanak se ubrzo završio jer nisu prisustvovali određeni uredi gradske uprave koji su vrlo važni povodom rješavanja legalizacije i infrastrukture u Romskome naselju.

Dogradonačelnik je ukratko predstavio da se projekt Win-Win uspešno proveo te sve aktivnosti iz tog projekta je preuzeo grad Slavonski Brod.

Direktor vodovoda Stjepan Aščić je predstavio provedbu projekta priključaka na vodovodnoj mreži gdje je do sada realizirano oko 150 priključaka, te je predstavio vrlo vrijedan projekt za grad Slavonski Brod, a to je projekt Brod2, projekt izvedbe i priključaka na kanalizacijsku mrežu koji je vrijedan oko milijun eura. Projekt je zapeo u Hrvatskim Vodama, te je direktor ujedno zamolio saborskoga zastupnika za podršku u Hrvatski vodama i realizaciju projekta.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi podržava sve projekte koji se također tiču i građana pripadniak romske zajednice, te će u Hrvatski vodama učiniti sve moguće da se taj projekt realizira.

Nakon održanog sastanka saborski zastupnik Veljko Kajtazi i predsjednica Saveza Roma u R.H. “Kali Sara”, Suzana Krčmar, te dogradonačelnik Slavonskoga Broda su otvorili višenamjensko igralište u romskome naselju grada Slavonskoga Broda

Autor: Čedo Todorović

🔥0