Srbija: Huligani zvjerski pretukli poznatog glumca na smrt u centru Beograda jer su mislili da je Rom

Dragan Maksimović-Maksa je na beogradskom Zelenom vencu pretučen na smrt. Napadači mislili da je romske nacionalnosti. Niko nije odgovarao za zločin.

Čuveni Dragan Maksimović poznatiji kao Maksa proslavio se brojnim ulogama u karijeri koja je bila duga puna tri desetljeća. Njega su 2001. godine ispred nekadašnjeg restorana “Beli grad” pretukli huligani, naočigled prolaznika.

Po riječima prijatelja koji su ga posjećivali u bolnici pretučen je jer su huligani mislili da je Rom. On u tom trenutku nije želio da se obračunava sa njima jer je imao operirano oko zbog katarakte. Imao je prelom butne kosti i karlice, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja ljekari nisu mogli da ga operiraju.

Čitav događaj i njegova smrt nisu bili predmet medijske pažnje, niti je bilo ikakvih reakcija. Nešto više od dva mjeseca kasnije, točnije 4. veljače 2001. godine preminuo je od embolije. Dok je boravio u postelji nije želeo da surađuje sa policijom i bilo šta govori o napadu, već je tražio da se ti mladi huligani ne gone krivično. Preminuo je u 52. godini života.

Glumio je i u filmovima “Petrijin venac”, “Šmeker”, “Vreme čuda”, “Poslednji krug u Monci”, “Rane”, “Pad Italije”, “Nož”, “Mi nismo anđeli”, “Crni bombarder”, “Stršljen”, “Lepa sela, lepo gore”.

Izvor: ROMinfomedia

🔥7