Veljko Kajtazi u Saboru: ‘Romi su najveće žrtve upravo onih Roma u Međimurju koji narušavaju mir’

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović i saborski zastupnik Veljko Kajtazi jučer su se na sjednici Vlade dotakli teme ‘Romi u Međimurju’…

Jučer je saborski zastupnik Veljko Kajtazi postavio zastupničko pitanje potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću koji preuzima predsjedanje Povjerenstvom za praćenje provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma.

– Zanimalo me što će učiniti kao novi predsjednik Povjerenstva jer se s te pozicije neće baviti samo policijskim poslovima vezanim uz posljedice problema koje imamo u Međimurju, napisao je na svom Facebook profilu.

– Nije samo Međimurje problem, ali ja mogu reći da MUP u Međimurju prednjači u broju prevetivnih projekata koji su usmjereni i na djecu, obitelji, mlade djevojke… rekao je Božinović.

Davor Božinović zahvalio mu je na pitanju i istaknuo da će održati kontinuitet Povjerenstva i sazivati na sastanke, te da će se više fokusirati na stvarne probleme – od stambenog zbrinjavanja, siromaštva, nezaposlenosti… Sve kako bi popravili situaciju.

U isječku koji je Veljko Kajtazi objavio na svom Facebook profilu možete pogledati ostatak razgovora.

Autor: E.M.
Izvor: emedjimurje

🔥0