Počeli radovi na uređenju Parka 5. studeni; zasjati bi trebao do 8. travnja 2020., kada je Svjetski dan Roma

”Ovim demonstriramo multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost našega grada, ali i njegovu otvorenost i sigurnost bez kojih nema napretka. To je naš ponos i moj najveći projekt u ovih 20 godina”, istaknuo je gradonačelnik Bandić

Danas je na križanju Savske ceste i Koturaške ulice, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana romskog jezika, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem otkrio ploču i time označio početak radova na uređenju Parka 5. studeni.

Istaknuo je kako su Grad i Vijeće Gradske četvrti Trnje podržali inicijativu Udruge Roma u Hrvatskoj Kali – Sara za uređenjem parka, osiguravši 600.000,00 kuna. Time demonstriramo multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost našega grada, ali i njegovu otvorenost i sigurnost bez kojih nema napretka. To je naš ponos i moj najveći projekt u ovih 20 godina. Također je napomenuo kako će park zasjati punim sjajem 8. travnja 2020. kada će, na Svjetski dan Roma, biti otvoren otkrivanjem spomen ploče ili skulpture, ovisno o daljnjem dogovoru oko uređenja.

Ovo je pokazatelj Romima da žive u gradu u kojemu se nalazi park posvećen jednom od njihovih najvećih značajnih datuma, a kojeg Savez Roma obilježava već 10. godinu za redom, rekao je zastupnik Kajtazi.

Izvor: promise.hr

🔥0