Srbija: Pastorska konferencija u Leskovcu – “Vrijeme Duha Svetoga“ (VIDEO)

Oko 120 duhovnih radnika iz regije bivše Jugoslavije sudjeluje na pastorskoj konferenciji pod nazivom“Vrijeme Duha Svetoga“koja je danas  održana u velikoj sali Koliba Olimp Lux restorana u Leskovcu.

Pastorska konferencija koja će biti održana do srijede okuplja pastore i duhovne radnike evanđeoskih crkava, a cilj je da im se prenese znanje i da se izvrši obuka za misijsku službu.

Predavači na konfernciji su gosti iz Australijei Ted Fabijanik i Filip, a za slavljenje na konferenciji zadužen je crkveni orkestar Zajednice Roma iz Leskovca.

Kako je najavio organizator, odnosno pastor Šerif Bakić, konferencija će biti nastavljena u četvrtak sestrinskom, a u petak omladinskom  konferencijom.

Ted Fabijanik, jedan od predavača na koferenciji izjavio je, da je najbolje da romski narod vode romski pastori i da vjeruje da mu je Bog stavio na srce da pomogne romskim pastorima da dosegnu romski narod.

Učesnici konferencije su puni utisaka i kako su izjavili, ovakve konferencije su rijetke u Srbiji, ali znače puno za jedinstvo vjernika, pastore, duhovne radnike, žene i mlade.

Izvor: ROMinfomedia

🔥0