Milan Stanojević. Boksačka nada Srbije

Kada je na nedavnoj svečanosti povodom Dana općine Vlasotince dobio oktobarsko priznanje , pohvalu i novčanu nagradu u iznosu od 10.000 dinara, mladog vlasotinačkog boksača Milana Stanojevića, člana BK ,,Arena”  mnogobrojni sugrađani i gosti su pozdravili dugotrajnim aplauzom I tako pokazali da na pravi način poštuju sve rezultate ovog mladog sportiste romske nacionalnosti.

Na nedavno održanom Europskom prvenstvu mladih boksača u Gruziji bio je jedini član reprezentacije južno od Beograda. Da se radi o talentiranom boksaču ,,plemenite vještine” govori i činjenica da je više puta bio na pripremama reprezentacije Srbije za svoje godište .

Milan je učenik sedmog razreda OŠ ,,8 oktobar” u Vlasotincu i stalni je član kadetske reprezentacije Srbije u kategoriji natjecatelja od 59 do 62 kilograma.

“ Imam puno podršku svojih nastavnika, u prvom redu mog razrednika Saše Savića i ravnateljice Svetlane Kocić kada je u pitanju bavljenje boksom. I ostali nastavnici su veoma korektni u svakom pogledu – kaže nam ovogodišnji dobitnik oktobarskog priznanja općine Vlasotince, mladi bokser BK ,,Arena” iz Vlasotinca  Milan Stanojević.

“Prije četiri godine prvi put sam navukao na ruke boksačke rukavice. Imao sam pauzu od jedne godine zbog odlaska sa roditeljima u Njemačku. Po povratku opet sam se vratio treninzima u našem boksačkom klubu ,,Arena””, kaže mladi boksač.

“Roditelji rade tamo gde nađu posao, rade na imanjima i beru jabuke na dnevnicama, kako bi nam osigurali ono što je najpotrbnije za život”, priča Milan.

On je u vlasotinačkom boksačkom klubu jedini natjecatelj romske nacionalnosti ali kaže da na to nitko ne obraća pažnju.

“ U klubu živimo i slažemo se kao najrođeniji. Sva ostala djeca su prema meni izuzetno korektna i dobra, a posebno sam dobar sa Ognjenom Mitićem koji je, također, kadetski reperezentativac.  Družimo se prije i poslije treninga, zajednički odlazimo u grad da se tamo kroz neke igre opustimo i odmorimo od napornih treninga. Ma, kažem vam slažemo se i volimo kao braća, a ja najčešće pravim šale na svoj račun po pitanju etničke pripadnosti”, kaže Milan.

Zanima nas kako se prema njemu ponašaju drugi članovi reprezentacije na takmičenjima i pripremama?

“ Isto kao i u klubu. Odnosi su veoma dobri, čak odlični. Jedva čekamo da se vidimo na nekom novom okupljanju, a najbliži sam sa dvojicom boksača iz Smederevske Palanke”, prenosi nam Milan.

Izvor: ROMinfomedia

🔥1