U romskome naselju grada Slavonskoga Broda su u toku radovi na kućnim priključcima vodovodne mreže

Osim što je u romskome naselju grada Slavonskoga Broda ovih dana bila podjela bijele tehnike, i to što će se uskoro krenuti sa besplatnim priključcima na el. mrežu za 18 osoba koji su imali rješenja o izvedenom stanju, ovih dana se također na veliko radi i sa besplatnim priključcima na vodovodnu mrežu. Upravo zbog toga sam poslao upit na vodovod grada Slavonskoga Broda te njihovo priopćenje prenosim u cijelosti:

Poštovani, vezano za Vaš upit za vodovodnu mrežu u naselju Josip Rimac.

Projekt ” Izgradnja vodovodne mreže u Naselju Josip Rimac – Slavonski Brod ” , vrijedan 1.593.290,87kn (bez PDV), financiran je od strane Vodovoda Slavonski Brod i Hrvatskih voda a započeo je 2018. godine.

Prema ugovoru s izvođačem radova izvedeno je oko 1.600,00 metara vodoopskrbne mreže, a projektom je predviđena izgradnja oko 130 kućnih priključaka.

Radovi na kućnim priključcima započeli su početkom listopada 2019. godine, te je do sada završeno oko 80 kućnih priključaka.

Završetak radova predviđen je krajem studenog ove godine.

S poštovanjem,

Ivana Mijić, mag.ing.mech.

U javnosti smo dugi niz godina apelirali da je romskoj zajednici u 21. stoljeću potrebna voda i struja da bi imali koliko toliko kvalitetan život, jer živjeti bez vode i struje u 21. stoljeću je nezamislivo za sve ljude, pa tako i za nas rome.

Ovim putem se zahvaljujem na požrtvovanom radu svih predstavnika romske zajednice koji su bili uključeni dugi niz godina da se u romskome naselju dovede vodovodna mreža i ujedno se zahvaljujem svim predstavnicima koji su bili uključni u raznim sastancima kako sa vodovodom tako i sa gradom Slavonski Brod, i aktivnostima prikupljanja podataka osoba kojima je potreban priključak na vodovodnu mrežu, a također se zahvaljujemo i upravi vodovoda i gradu Slavonskome Brodu.

[author title=”Autor: Čedo Todorović” image=”https://romskiportal.com/wp-content/uploads/2019/10/Autor-Cedo-Todorovic.jpg”][/author]

 

🔥5