BIH: Legendarni Gipsy Kings dolaze u Sarajevo

Legendarna glazbeni sastav The Gipsy Kings, trebao bi u veljači naredne godine održati koncert u sarajevskoj Skenderijia poznat je i datum – 20. veljače.

Cijena karti još uvijek nije poznata, ali se pretpostavlja da će se kretati između 30 i 60 KM.

Producent koncerta je Tomislav Kašljević, koji kaže da je riječ o mini turneji. Kingsi će 18. veljače biti u Zagrebu, dan kasnije u Beogradu, a kruna balkanske turneje je 20. veljače u Sarajevu.

“Već dugo ih ganjam, jer su oni među moja tri-četiri omiljena sastava. Zvuči kao fraza, ali ja sam Bosanac i volim dobre stvari uraditi u Bosni”, rekao je Kašljević za Avaz, dodajući da je ugovor potpisan, kao i da da ovu grupu nije bilo jednostavno dobiti na pet dana.

„Oni žive u različitim zemljama, u Francuskoj, Španjoslkoj, Americi, a dosta vremena su na turnejama. Bio sam strpljiv i dočekao sam”, dodaje Kašljević.

Gipsy Kings je sastav koji se sa svojim pop orijentiranim flamenkom sa elementima salse i rumbe uspio približiti publici u cijelom svijetu. Članovi grupe dolaze iz dvije romske porodično bliske glazbene familije Reyes i Baliardo.

Svi su rođeni na jugu Francuske gdje su njihovi roditelji došli iz Španjolske zbog građanskog rata 30-ih godina. Popularnost stječu 1987. trećim albumom “Gipsy Kings” na kome su se nalazili hitovi “Djobi Djoba”“Bamboléo” i “Un Amor”.

Nakon uspjeha u Evropi, Africi i Bliskom istoku, album je 1989. objavljen i u SAD-u gdje je postao jedan od najuspješnijih albuma snimljenih na španjolskom jeziku. Objavili su 13 studijskih i 2 živa albuma, dobitnici su nagrada Grammy, a od originalne postave u grupi su još Nicolas Reyes i Tonino Baliardo. Nastupaju kao “The Gipsy Kings (featuring Nicolas Reyes and Tonino Baliardo)”.

Autor: L.T.
Izvor: Romski Portal Udar

🔥3