Srbija: Kraljevi romske rapsodije stižu u Sava Centar

Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenko umetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali izuzetno cijenjeni glazbenicii i traženi u cijelom svijetu. Sada, André s desetočlanim bendom dolzi u Beograd gde će 19. veljače u Sava centru izvesti najveće hitove iz Gipsy Kings glazbenog kataloga.

Gipsy Kings je francuska grupa čiji članovi su španjolskog porijekla te pjevaju na španjolskom jeziku. U svojoj glazbi kombiniraju tradicionalni flamenco, pop i druge slične glazbene oblike kao što je katalonska rumba. “Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 nedjelja na top listama te im je to donijelo veliku popularnost širom Europe, Amerike i Bliskog Istoka. Na krilima svjetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije – grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa.

André će su Beograd doći sa cijenjenim glazbenicima kao što su Mario Reyes i Chico Castillo koji sa njim stvaraju glazbu koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktualnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom svijeta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesa će vas i uz svjetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi druge!

Danas je, s više od 60 miliona prodatih nosača zvukova širom svijeta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika amenco rumbe.

Ulaznice po cijeni od 2.900, 3.300, 3.600 i 3.900 dinara su u prodaji.

Izvor: Blic

🔥4