Tužiteljstvo: Opasno ponašanje ’Srbske časti’ u Nišu

Oduzimanje konja Romima u Nišu od strane organizacije “Srbska čast” je opasno ponašanje u osjetljivoj zoni stanovništva i samo pukom srećom nije bilo posljedica u vidu manjih ili većih incidenata, rečeno je za portal Južne vesti u Osnovnom javnom tužiteljstvu u Nišu.

Daljnji koraci Tužilaštva znati će se čim dobiju izvještaj o incidentu, kažu u toj instituciji.

Odgovor Tužilaštva stiže nekoliko dana nakon što je na internetu objavljen snimak na kojem se vidi lider desničarske organizacije “Srbska čast” Bojan Stojković kako sa nekoliko osoba obilazi naselje Crvena zvezda u Nišu tražeći vlasnika konja koji je tučen. Kada su ga pronašli, kako su rekli, konja su oduzeli ’za primjer’.

Prema riječima predsjednika Osnovnog javnog tužiteljstva u Nišu Saše Đokića, tužiteljstvoo je o ovom incidentu za sada samo usmeno obavješteno.

„Očekujemo izvještaj sa izjavama svih učesnika događaja, nakon čega ćemo procijeniti ima li mjesta krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti neke osobe. U svakom slučaju, po našem nalogu zaštitnik životinja je upozoren da će u slučaju ponavljanja sličnih radnji biti priveden“, kaže Đokić.

Dodaje i da su, prema njihovom mišljenju izbjegnute veće posljedice.

„Naš stav je da se radi o opasnom ponašanju u osjetljivoj zoni stanovništva, koji samo srećom nije imao posljedice u vidu manjih ili većih incidenata“, rekao je Đokić i dodao da predmet prate i Više javno tužiteljstvo i Republičko javno tužiteljstvo.

Izvor: Slobodna Evropa

🔥0