SUSRET DEANA I KRISTIJANA Ovo je priča koja zaista vraća vjeru u ljude. Dobre ljude

Dirljiva priča koja će vam izmamiti suze. Maleni dječak romske nacionalnosti u Varaždinu od sreće je rasplakao Čakovčanca, a nakon nekog vremena su se ponovno susreli – oni su Dean i Kristijan – junaci ove priče

Dean Posavec iz Čakovca portalu Medjimurje.info poslao je jednu priču koja dira u srce.

On je nedavno vozio kćer iz Čakovca u Varaždin da bi kupili knjige. Parkirali su u gradskoj garaži, obavili kupnju i otišli na automat platiti parkiralište.

Prišao im je dječak romske nacionalnosti ispružene ruke u kojoj je imao par lipa kazao: “Striček molim vas nešto sitno za hranu.”, a Čakovčanec se našalio i rekao:” E sad ćeš još ti meni morati posuditi za kartu.”

Dječak je imao nekih 10 godina i iz Dejanove zezancije izrodila se najljepša priča, piše Regionalni.com.

– Sat parkinga je 5 kn, ja to nisam znao, imao sam četiri kune. Pustim nedovoljno sredstava ili ne sjećam se više, uglavnom nedostajala mi kuna. Mali Rom još uvijek stoji kraj nas, gleda park automat i veli: “Treba Vam još kuna!” i stavi ruku u svoj džep i izvadi kunu, u drugoj je još držao lipe, i želi pustiti tu kunu za mene da mogu kupiti kartu.

Ja se skamenio, kćer 18 godina zanijemila…i on dalje pokušava tu kunu ubaciti u automat, a jedva da bi mogao zbog visine. Kažem mu čekaj, zezao sam se, kći je imala sitnog, izvadila , ubacili i dobili kartu, a njemu dali ostatak kovanica što smo imali.

Nije znao kako zahvaliti, ali nije ni znao da je nas njegova gesta i njegov nesebični potez, kada je uzeo jedinu isprošenu kunu i ponudio je nama s takvim osmjehom na licu i srećom što on može nekome pomoći.

Zagrlio sam ga desnom rukom preko njegovog ramena, i rekao mu nešto , ne sjećam se točno, jer šok u meni je bio jači od trenutka, jer kad ja ostanem bez riječi i reakcije onda je to nešto izvanzemaljsko.

Otišli smo i cijeli put šutjeli u vožnji do Čakovca, ja i kći, ne prozborivši ni riječi. Tek doma, kad smo došli sebi, ispričali obitelji, vjerujte svi smo bili na rubu suza i cijeli dan i drugi dan još bili pod dojmom nečeg najnormalnijeg u životu, a opet zbog toga na rubu suza i pokoje prelivene.

Taj dječak je moj heroj, Bog ga poslao da svima nama pokaže da ipak ima nade za ovu zemlju, ovu društvo, bilo da si Međimurac ili Varaždinac, važno da si Hrvat, nebitne vjere, izgleda i statusa – napisao je Posavec.

Dean je krenuo u potragu za dječakom u čemu mu je pomogla ekipa Provjerenog Nove TV. Ova je priča postala viralna, dodirnula srca mnogih, a Deana Posavca, čovjeka s parkirnog automata natjerala da danima traga za dječakom koji mu je uljepšao dan. Nakon duge i bezuspješne potrage, njihov se ponovni susret odigrao pred kamerama emisije Provjereno. On je Kristijan Oršuš iz Piškorovca.

Ovo je priča koja zaista vraća vjeru u ljude. Dobre ljude. Više pogledajte u prilogu klikom ovdje.

Autor: E.M.
Izvor: emedjumurje.rtl.hr

🔥3