BIH: Delegacija Gradske uprave Čapljina obišla romske porodice

Izaslanstvo Gradske uprave Čapljina predvođeno gradonačelnikom Smiljanom Vidićem održalo je u četvrtak radnu posjetu romskim porodicama naseljenim u mjestu Stanojevići. Pripadnici romske zajednice imali su priliku gradonačelnika upoznati sa uvjetima i potrebama svoje zajednice.

Grad Čapljina ističe se kao jedini grad na području Hercegovine koji aktivno i kontinuirano provodi politiku društveno-ekonomske i socijalne inkluzije Roma, poduzimajući tako konkretne mjere u cilju ostvarivanja kvalitetne razine življenja i postizanja pozitivnog ozračja s romskom populacijom naseljenom na području grada Čapljine.

Posebno vrijedi istaknuti izoštren sluh lokalne vlasti kada je u pitanju realizacija projekta „Akcija Roma“ kojom je provedena mjera stambenog zbrinjavanja pet romskih porodica u naseljenom mjestu Stanojevići.

Lokalna je vlast unutar ovog projekta ustupila zemljišne parcele na kojima se danas nalaze novoizgrađene kuće s pripadajućim obradivim zemljišnim površinama kao i pripadajućom komunalnom infrastrukturom te priključkom na elektro-mrežu. Gradonačelnik Vidić, s ciljem pružanja podrške romskoj zajednici, osigurao je nasipanje pet kamiona zemlje te poljoprivredne strojeve s ciljem jednostavnije i efikasnije obrade zemlje.

U suradnji s gradom Čapljina projekt je provodio Hilfswerk Austria International i udruženje ASB i Kali Sara – Crna Sara.

Autor: D.M.
Izvor: Romski Portal Udar

🔥4